Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, ca nu se are in vedere un nou demers de suspendare din functie a sefului statului, el comentand astfel declaratiile presedintelui Traian Basescu pe acest subiect.

Antonescu a fost intrebat cum vede declaratiile presedintelui Traian Basescu. "I-o fi dor, dar nu avem in vedere acest lucru", a replicat Antonescu, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la B1TV, ca nu crede ca acuzatiile recente au vizat o suspendare a sa, ci, mai grav, se dorea acuzarea sa de inalta tradare, care aducea, implicit, suspendarea din functia pana cand justitia urma sa se pronunte.

Intrebat daca punctul final al atacurilor lansate in ultima vreme la adresa sa era ajungerea la o noua suspendare din functie, seful statului a raspuns: "Nu as spune, ca au trecut de varsta naivitatii, au fost mai sofisticati acuma, nu au vizat o suspendare".

El a afirmat ca premierul Ponta, "care a plagiat si nu a recunoscut", a facut o afirmatie grava potrivit careia seful statului roman a vandut tara in Consiliul European.

Presedintele a mai spus ca "stupididatea unei astfel de afirmatii" a premierului este usor de combatut.

"Nu stiu cine a cumparat-o, in Consiliul European, atunci cand am vandut-o", a spus Basescu, mentionand ca Victor Ponta a jignit toti sefii de stat europeni cand a facut aceasta declaratie.

Presedintele a declarat ca se va intalni marti la Paris cu sefii de stat si de Guvern din UE, carora le va spune ca declaratia lui Ponta trebuie ignorata.