Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat luni seara ca nu stie nimic despre existenta vreunui document guvernamental care anunta geruri mari in perioada urmatoare, document negat de altfel si de premierul Victor Ponta.

Antonescu a fost intrebat de ziaristi daca acest subiect a fost discutat in sedinta Biroului Permanent National.

"Ce, credeti ca zicem poezii de Alecsandri cu Chitoiu acolo? Nu", a replicat seful liberalilor.

"Eu sunt conservator, dreapta-dreapta, nu ca la B1. Eu stiu ca vine iarna, o sa fie frig. Din asta nu a murit nimeni", a adaugat acesta.

Crin Antonescu a mai spus ca in sedinta conducerii PNL s-a adoptat si o rezolutie de sustinere a Codului Silvic. Intrebat de ce a fost nevoie de o noua rezolutie pe aceasta tema, el a raspuns: "Asa ne place noua sa dam rezolutii pe Codul Silvic. Doamna ministru a dorit sa aiba inca o expresei a sustinerii depline a conducerii PNL".

Potrivit unui document al Guvernului prin care este justificat un transfer de fonduri catre primarii pentru acoperirea costurilor generate de iarna, citat de Mediafax, prognoza meteorologica indica un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale pentru perioada urmatoare.

"Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale pentru perioada urmatoare, ceea ce va determina cresterea consumului prognozat de energie electrica si termica pe perioada sezonului rece. In aceste conditii exista riscul ca autoritatile locale sa nu poata asigura stocurile necesare furnizarii in conditii optime a agentului termic pentru populatie pentru perioada friguroasa in anul 2013", se arata in nota de fundamentare a unei ordonante de urgenta a Guvernului.

Premierul Victor Ponta a sustinut ca nu stie de existenta acestui document.