Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, sambata, ca sedinta Biroului Politic National al partidului a fost convocata pentru luni, cand va propune excluderea senatorului Sorin Rosca Stanescu din PNL. Antonescu a precizat ca la sedinta de luni a BPN senatorul Sorin Rosca Stanescu va avea dreptul sa-si spuna punctul de vedere. "Daca nu se intampla ca, sa zicem, Parchetul sau Oficiul pentru Spalarea Banilor sa revina asupra anuntului pe care l-au facut si sa spuna , daca nu se intampla asta, propunerea mea (de excludere - n.red.) ramane cea pe care v-am spus-o", a afirmat presedintele PNL, citat de Mediafax.

El a tinut sa respinga interpretarile lui Rosca Stanescu, precizand ca in acest caz nu este vorba de imaginea afectata a PNL: "Nu e vorba de imagine, si eu si in general in PNL putem sa ne asumam pierderi temporare de imagine, dar pentru un lucru in care credem, pentru un lucru despre care credem ca e corect, aici nu e vorba de imagine, ci este vorba de un lucru profund incorect si asa ceva nu putem accepta."

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat si vineri seara, la Romania TV, ca, daca documentele invocate de senatorul Sorin Rosca Stanescu in privinta presedintelui Traian Basescu sunt false, va propune excluderea acestuia din partid, o reuniune a forurilor de conducere ale PNL putand avea loc luni sau marti.

Senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu a declarat vineri seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca documentele pe care le-a prezentat fac parte dintr-un dosar penal plecat de la o plangere facuta de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului. Liberalul a precizat ca in momentul de fata nu are de ce sa se indoiasca ca documentele sunt false.

Pe 6 noiembrie, senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu a lansat o serie de acuzatii grave la adresa presedintelui Traian Basescu, sub forma unor declaratii politice facute in Senat. SR Stanescu l-a acuzat pe Basescu ca, in campania din 2004, ar fi spalat 7 milioane de dolari, impreuna cu Theodor Stolojan. Acuzatiile au venit la scurta vreme dupa ce premierul Victor Ponta il amenintase pe seful statului ca nu va pleca acasa de la Cotroceni dupa incheierea mandatului, ci "la vreun tribunal pe undeva", iar Adrian Nastase a afirmat de ziua sefului statului ca nu ii ureaza nimic, declarandu-se "convins ca va avea ceea ce merita". Documentele compromitatoare in posesia a sustinut ca se afla Rosca Stanescu s-au dovedit false.