Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a afirmat vineri ca Pactul de coabitare intre Victor Ponta si Traian Basescu nu a fost o greseala, asa cum pot fi insa caracterizate cele doua incercari de suspendare ale sefului statului.

"Eu cred ca a fost o greseala ca am vrut sa-l suspendam, si prima si a doua oara. Prima oara am sustinut-o ca am fost mai mic si mai prost", a afirmat Vanghelie, in cadrul unei dezbateri organizate de PSD la Palatul Parlamentului.

Acesta a precizat, referindu-se la gazele de sist si la Rosia Montana, ca cele doua proiecte trebuie explicate populatiei, pentru a evita divizarea societatii, si toti actorii politici trebuie sa spuna daca sustin sau nu cele doua investitii.

"Domnule presedinte, sunteti de acord si considerati alaturi de noi, guvernul Romaniei si societatea civila, ca aceste doua proiecte sunt vitale pentru Romania, semnati acel pact alaturi de noi pentru Romania?", a spus Marian Vanghelie.

Altfel, "suntem ca la Spitalul 9, unul incarca si altul descarca, e o duba goala in care unul incarca si altul descarca", a spus acesta.

Marian Vanghelie considera neproductiva practica ca premierul sa spuna una si presedintele alta, "trebuie sa oprim demersul acesta de a alerga inutil", "altfel ne batem in continuare" iar "pe noi ca natie nu ne ajuta cu nimic".