Primarul de la Iasi si vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita, a criticat, vineri, la "Atelierele Viitorului" organizate de PSD, opozitia ministrului de Interne, liberalul Radu Stroe, fata de descentralizarea Politiei. Nichita a declarat ca ministrul de Interne nu doreste descentralizarea pentru ca nu vrea sa dea competentele mai departe si doreste sa mentina controlul asupra sefilor.

Gheorghe NichitaFoto: Hotnews

"Stiti cu cat ne-a scazut infractionalitatea in urmatorii ani de zile? Cu 43%, si acest lucru l-a masurat chiar cine? Cei de la Politia nationala, cand faceam munca in locul lor. Astazi vorbim cu ministrul de Interne si nu vrea sa inteleaga treaba asta, pentru ca sistemul nu e nevinovat, sistemului dansului de acolo. Sunt inca oameni care vor centralism, dar nu sa dea competente mai departe, vor sa tina in mana totul, controlul pe sefi si asa mai departe, dar fara sa ne lase sa facem ordine si liniste publica, desi noi avem in lege obligatia sa respectam ordinea si linistea publica", a declarat Nichita.

Ministrul Internelor, Radu Stroe, a respins trecerea Politiei Rutiere si Politiei de ordine publica in subordinea autoritatilor locale.

UPDATE Ulterior, intrebat de presa de e este nemultumit de ministrul de Interne, Nichita a revenit cu atacuri la adresa lui Stroe.

"Sistemul poate l-a coplesit, sau l-a inghitit. Eu spun un lucru, nu vreau sa facem noi anchete judiciare, sa fie foarte clar. Nu vrem politia la noi, eu vreau in schimb pe ordine si liniste publica sa avem responsabilitati pe politia noastra pe care o putem organiza, iar pe rutiera sa putem sa facem ordine in traficul din localitati", a precizat vicepresedintele PSD.

Nichita a mai spus ca daca ar fi fost Liviu Dragnea ministru de Interne s-ar fi realizat descentralizarea inclusiv in ceea ce priveste Politia.