Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca ministrii PNL doresc sa descentralizeze cat mai putine directii catre autoritatile locale si ca nici ministrii PSD "nu ar fi vrut sa dea din mana" institutii in teritoriu daca nu le-ar fi impus Liviu Dragnea, transmite Mediafax.

"Am vazut ca niciun liberal nu a putut sa scape de aceasta meteahna, probabil ca nu ar fi scapat nici PSD-istii, numai ca Dragnea era peste ei, era seful lor. Eu sunt convins ca nici ministrii de la ministerele PSD nu ar fi vrut sa dea din mana, ca nu vrea sa dea niciunul din mana, sa descentralizeze, el vrea sa coodoneze cat mai mult, el sa fie jupanul absolut. Si la liberali vad ca a tinut schema asta. Nu stiu de ce pana acum vorbeau despre descentralizare si acum, normal, cand s-au vazut pe scaune, nu lasa nimic", a declarat Mazare, joi, intr-o conferinta de presa.

El a spus ca a remarcat tendinta ca "atunci cand un om ajunge intr-o functie de conducere doreste sa aiba cat mai multe lucruri de controlat".

"Tendinta pe care am observat-o eu, fiind in aceasta administratie, este ca omul cand ajunge pe functie considera ca este vesnic si trateaza ministerul, compania, primaria ca pe propria lui mosie si vrea sa adune cat mai mult acolo. E foarte greu sa le scoti oamenilor aceasta tendinta pe care eu nu o inteleg. Ai vazut cum se aseaza, isi fac birouri fastuoase sa adune cat mai multa putere, cat mai mult sa controleze si el dupa trei luni de zile pleaca cu un sut in cur", a afirmat primarul Constantei.

Guvernul va aproba in 14 noiembrie proiectul de buget pentru anul viitor si proiectul de lege privind descentralizarea, urmand ca, foarte probabil in 19 noiembrie, Executivul sa isi angajaze in Parlament raspunderea pentru descentralizare, a anuntat, miercuri, premierul Victor Ponta.