Europarlamentarul Theodor Stolojan l-a acuzat pe senatorul Sorin Rosca Stanescu ca "este dus cu sorcova", facind astfel referire la acuzatiile acestuia potrivit carora in conturile Aliantei DA ar fi intrat in noiembrie 2004 circa 7 milioane de dolari printr-un offshore controlat de Sorin Ovidiu Vantu. Stolojan i-a spus lui Rosca sa ceara informatii de la Mihai Voicu, mandatar financiar din partea PNL la acea vreme, si Calin Popescu Tariceanu, presedinte delegat al PNL.

  • Comunicatul integral al lui Theodor Stolojan:

"Domnul Sorin Roșca Stănescu este dus cu sorcova. Dacă vrea informații adevărate și nu alegații și minciuni cu privire la sumele care au intrat în contul bancar de campanie electorală al Alianței D.A. în noiembrie 2004 și la fondurile primite în acest cont în noiembrie 2004, îi recomand să se adreseze cu încredere colegilor săi de partid, dlui. Mihai Voicu, care era mandatarul financiar din partea PNL la acea vreme şi dlui. Călin Popescu Tăriceanu care era președinte al PNL la vremea respectivă, având funcția delegată".

Reamintim ca senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu a lansat o serie de acuzatii grave la adresa presedintelui Traian Basescu, sub forma unor declaratii politice facute in Senat. SR Stanescu il acuza pe Basescu ca, in campania din 2004, ar fi spalat 7 milioane de dolari, impreuna cu Theodor Stolojan.