​Articol actualizat

VIDEO Curtea Constitutionala a declarat constitutionala Legea privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 6 noiembrie 2013, 12:35 Actualitate | Politic

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, ca nefondata, sesizarea presedintelui Traian Basescu referitoare la Legea privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene si a declarat-o constitutionala, anunta Agerpres. Decizia de astazi a Curtii, coroborata cu o decizie anterioara a CCR, semnifica faptul ca atunci cind presedintele ii delega premierului mandatul de a reprezenta Romania la Consiliul European acest mandat poate fi modificat de Parlament. Reamintim ca o decizie din 2012 a CCR a statuat ca Romania e reprezentata de presedinte la Consiliul European.

Ce prevede mai exact Legea privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, declarata constitutionala si care trebuie promulgata de Presedintie:

Articolul 18:

(1) Guvernul transmite celor două Camere ale Parlamentului, cu minimum 10 zile calendaristice înaintea reuniunii Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegaţia României intenţionează să o prezinte.
(2) Înaintea reuniunii Consiliului European, Parlamentul poate adopta propuneri privind mandatul.
(3) Propunerile adoptate în conformitate cu alin. (2) se includ în proiectul de mandat formulat de Guvern.
(4) Preşedintele României se poate adresa Parlamentului pentru a-şi prezenta mandatul.Context

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a precizat ca sesizarea formulata de presedintele Traian Basescu a fost respinsa ca nefondata si neintemeiata, decizia fiind luata cu majoritate de voturi.

Seful statului a contestat atributul Parlamentului de a se implica in definirea mandatului Guvernului la Consiliul European, precizand ca presedintele ar trebui sa fie instanta care stabileste acest mandat.

In sesizarea presedintelui se arata ca unele prevederi ale legii "sunt neconstitutionale deoarece contravin Art. 80 alin. (1), coroborat cu Art. 91 si Art. 148 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, in ceea ce priveste dreptul Presedintelui Romaniei, in calitate de sef al statului si conducator al politicii externe a statului roman de a emite mandate de reprezentare la Consiliul European, atunci cand considera necesar, fara alte conditionari din partea puterii legislative sau executive".

In cererea sefului statului inaintata Curtii Constitutionale s-a aratat ca acestea ar contravine dispozitiilor articolului 1 alineatul (5) si articolului 147 alineatele (2) si (4) din Constitutie, intrucat conserva solutiile legislative constatate neconstitutionale prin Decizia CCR 784/2012, iar unele prevederi contravin articolului 80 alineatul (1), coroborat cu articolul 91 si articolul 148 alineatul (4) din Legea fundamentala in ceea ce priveste dreptul presedintelui Romaniei, in calitate de sef al statului si conducator al politicii externe a statului roman, de a emite mandate de reprezentare la Consiliul European, atunci cand considera necesar, fara alte conditionari din partea puterii legislative sau executive.

Traian Basescu a aratat ca, potrivit Constitutiei, rezulta obligatia Parlamentului de a pune de acord prevederile neconstitutionale cu dispozitiile Constitutiei, iar autoritatile publice, printre care si Parlamentul, nu pot neglija sau respinge o decizie a CCR.

In forma initiala a legii supusa controlului de constitutionalitate, articolul 18 avea urmatorul cuprins: '(1) Conducatorul delegatiei Romaniei la reuniunile Consiliului European este presedintele Romaniei sau primul-ministru al Guvernului Romaniei. (2) Stabilirea conducatorului delegatiei Romaniei la reuniunile Consiliului European se face prin acord intre Guvernul Romaniei si Institutia Prezidentiala, cu cel putin 20 de zile lucratoare inainte de data reuniunii. (3) In situatia in care acordul prevazut la alin. (2) nu se realizeaza in termen, Parlamentul, in sedinta comuna a celor doua Camere, desemneaza conducatorul delegatiei Romaniei la respectiva reuniune a Consiliului European'.

De asemenea, presedintele a aratat ca la articolul 19 din aceeasi lege se prevedea faptul ca: '(1) Guvernul transmite celor doua Camere ale Parlamentului, in termen de minimum 7 zile lucratoare, inaintea reuniunii Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegatia Romaniei intentioneaza sa o prezinte. (2) Inaintea reuniunii Consiliului European, Parlamentul adopta mandatul. (3) In cazul in care conducatorul delegatiei Romaniei la reuniunea Consiliului European sustine alta pozitie decat cea primita prin mandat, Guvernul va motiva in scris respectiva pozitie'.

Traian Basescu a mai subliniat ca prin Decizia nr. 784/2012 CCR a constatat ca prevederile articolului 18 aduc atingere dispozitiilor articolului 80 alineatul (1), coroborat cu articolul 91 si articolul 148 alineatul (4) din Constitutie, si a reluat, in esenta, argumentele principale pe care si-a intemeiat Decizia nr. 683 din 27 iunie 2012 asupra conflictului juridic de natura constitutionala dintre Guvern, reprezentat de prim-ministru, pe de o parte, si presedintele Romaniei, pe de alta parte.

In plus, s-a precizat ca in ceea ce priveste articolul 19, in forma initiala a legii, supusa controlului de constitutionalitate, prin Decizia nr. 784/2012, Curtea a constatat ca dispozitiile acestuia sunt neconstitutionale, "contravenind atat articolului 1 alineatul (5), cat si articolului 80 alineatul (1) coroborat cu art. 91 si art. 148 alin. (4) din Constitutie, deoarece nu statueaza cu privire la atributiile presedintelui ce trebuie exercitate in procesul de elaborare si adoptare a mandatului".

Traian Basescu a aratat ca dupa reluarea procedurii legislative, desi Parlamentul a operat unele modificari in vederea punerii in acord a legii cu Decizia Curtii Constitutionale nr. 784/2012, la articolul 18 din Legea privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, retransmisa spre promulgare, sunt cuprinse dispozitii cu privire la procesul de elaborare si adoptare a mandatelor, insa rolul presedintelui Romaniei este deformat in substanta sa.

Astfel, el a indicat faptul ca acest articol prevede ca: "(1) Guvernul transmite celor doua Camere ale Parlamentului, cu minimum 10 zile calendaristice inaintea reuniunii Consiliului European, propunerea de mandat pe care delegatia Romaniei intentioneaza sa o prezinte. (2) Inaintea reuniunii Consiliului European, Parlamentul poate adopta propuneri privind mandatul. (3) Propunerile adoptate in conformitate cu alin. (2) se includ in proiectul de mandat formulat de Guvern. (4) Presedintele Romaniei se poate adresa Parlamentului pentru a-si prezenta mandatul".

"Din analiza acestui text, remarcam ca presedintele Romaniei isi pierde atributia de a emite mandatul de reprezentare la reuniunile Consiliului European, desi acest drept ii este conferit de Constitutie, in virtutea prevederilor art. 80 alin. (1), coroborat cu art. 91 si art. 148 alin. (4). Prin art. 18 din legea retrimisa spre promulgare, in procedura de emitere a mandatului, se interfereaza Parlamentul Romaniei, aspect care vine in contradictie cu textele constitutionale mentionate. Astfel, din jurisprudenta Curtii Constitutionale, cat si din Constitutie, presedintele Romaniei, in calitate de sef al statului si conducator al politicii externe a statului roman, are dreptul de a emite mandate, atunci cand considera necesar, fara alte conditionari din partea puterii legislative sau executive", se aratase in sesizare.

Senatul a adoptat in vara anului 2012 legea privind cooperarea intre presedintele Romaniei si Guvern in domeniul afacerilor europene. CCR s-a pronuntat, la sesizarea unui grup de senatori, prin Decizia nr. 784 din 26 septembrie 2012, constatand ca prevederile articolelor 3, 18 si 19 sunt neconstitutionale.

Pe 15 aprilie 2013 Senatul, in calitate de camera decizionala, a adoptat din nou Legea privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene.

Ulterior, Legea a format obiectul cererii de reexaminare inaintate de presedintele Traian Basescu.

In urma reexaminarii legii, la data de 23 septembrie, Senatul, in calitate de camera decizionala, a adoptat Legea privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene pe care, in data de 30 septembrie, Parlamentul a retransmis-o presedintelui Romaniei in vederea promulgarii.
Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

4131 vizualizari

 • +6 (14 voturi)    
  Minunat! (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 12:55)

  Luk [utilizator]

  Nu ne ramane decat sa-i multumim doamnei Motoc si sa-i uram succes la CEDO...
 • -16 (32 voturi)    
  draga traian (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 13:01)

  Montesquieu [utilizator]

  oups! ia ghici mai traiane pe cine oare va alege parlamentul ca reprezentant la consiliile europene?

  pe tine, batran ranchiunos la final de mandat care mai are cativa procurori si vreo doi sefi de servicii care sa-ti acopere hotiile?
  nu tare-as crede...

  credeai ca la curtea constitutionala vei avea control vesnic pt toate tembelismele inventate de tine sau de boc? ei uite ca s-a cam terminat...

  parca se vede din ce in ce mai aproape banca acuzatilor si o uniforma vargata pe masura ta prin celule pe la rahova
  • -9 (19 voturi)    
   De acord cu tine (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 13:21)

   ana11 [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Abia astept sa-l vad toata ziua prin tribunale si apoi la rahova... unde ii este locul
  • +12 (18 voturi)    
   Foarte bine! (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 13:22)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Sa vedem cu ce va alegeti dupa "reprezentarea" lui il plagiattore!
   Sa vedem cine va culege suturile!
   Sa vedem cine va lua injuraturile!
   Mersi usele!
   PS: Acum este buna CCR?

   • -8 (16 voturi)    
    "plagiattore" si "dottore" (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 14:02)

    ana11 [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    Nu poti sa scoti aceste doua cuvinte din mintea ta "plagiattore" si "dottore"
    Bravo!Bravo!Bravo!
    Spere deosebire de Boc si Basescu "plagiattore" cum ii zici tu nu a taiat din salarii ba chiar au crescut si salariile si pensiile si nu a marit tva-ul la 22% si multe altele
    • +4 (8 voturi)    
     pai asta e realitatea (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 14:36)

     mircearh [utilizator] i-a raspuns lui ana11

     Un individ care se recomanda drept Doctor in drept desi lucrarea de doctorat este un plagiat grosolan dovedit dincolo de tagada , ce merita mai bun ?
     Cum o sa conduca o tara un individ cu un asemenea parcurs ?

     Sa-ti mai zic ca te bucuri degeaba la maririle alea jenante , ca oricum cresc preturile si fiscalitatea ? E clar ca nu intelegi nici macar la nivel de principiu cum functioneaza economia daca te pretezi la sloganuri .
    • +4 (6 voturi)    
     Corect (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 15:38)

     tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui ana11

     nu a "marit" TVA la 22% ?? dar se foloseste de el. Deci e bun TVA-ul de 24% ?
    • +3 (5 voturi)    
     Femeie (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 16:02)

     , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui ana11

     tu ai un fix!
     Poate e... gelfix!
     Ia/ti tratamentul si nu te mai repeat oriunde!

    • 0 (0 voturi)    
     De fapt, dl. doctor este foarte implicat... (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 21:21)

     Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui ana11

     ...in cresterea TVA. Aceasta a fost adoptata in urma opozitiei practicate de PSD contra initiativei anterioare a guvernului Boc.
     Salariile nu au crescut, ci s-au reintregit pentru unii, dupa cum anuntase fostul prim ministru. In schimb, pentru lucratorii in mediul privat, efectul noii guvernari asupra economiei nu a dus la nici o crestere, ba dimpotriva.
     Nu mi se pare un motiv de lauda. Ca esec, ar putea fi scuzat. Minciuna si impostura, insa, sunt mai greu de trecut cu vederea. Mai putin de catre cei obisnuiti "sa li se dea".
  • +12 (18 voturi)    
   Cu sinceritate iti spun: (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 13:26)

   RomaniaMea [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   esti out of time, draga Montesquieu. Vezi ca la primavara bucuria ta ca CCR nu ii da dreptate lui Basescu n-o sa-ti tina de foame. Concentreaza-te pe altceva. De exemplu, pe cine sa votezi data viitoare.
  • +10 (18 voturi)    
   ca la radio erevan (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 13:32)

   ws [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   intr-adevar, se vede o uniforma vargata la rahova, dar e mai mare, purtatorul are fata de mickey mouse, e mitoman, iar in trecut a dat o lovitura de stat.

   radio erevan e mai aproape de adevar decat delirul tau.

   ws
   • -7 (11 voturi)    
    Debitezi prosti crezand ca cyberspatiul (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 14:09)

    GRANDFATHER [anonim] i-a raspuns lui ws

    Este sat fara caini si te pot ascunde in spatele snonimatului! Ai uitat(sau nu sti) ca in conformitate cu legea tot ceea ce se posteaza in cybespatiu se stocheaza si se arhiveaza pentru un anumit timp, suficient ca sa fi "gasit" daca este nevoie!
    Pana una alta pune mana pe carte si citeste definitia loviturii de stat, dupa care mai discutam!
    Nu reusesti sa iesi din (i)logica razboiului romano-roman si se pare ca normalitatea te sperie si-ti da frisoane!
    • +4 (6 voturi)    
     huh? (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 15:21)

     ws [utilizator] i-a raspuns lui GRANDFATHER

     delirezi.

     cf dex:

     Lovitură de stat = act de violare a constituției stabilite prin care un grup de persoane preia cu forța puterea într-un stat.

     acum sa nu-mi zici ca pucistii au respectat constitutia si au incercat sa preia puterea bland, fara a recurge la lovituri de forta.

     ws
     • -2 (6 voturi)    
      iarasi cu placa ? (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 15:54)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui ws

      explica partea aaia fundamentala : 'çu forta' daca poti ...

      sa dai un guvern jos prin vot parlamentar = democratic 100% .

      sa votezi la un referendum = democratic 100%

      sa castigi alegeri (usl) majoritat = democratic 100% ..

      si sa te tarasti ca 'rama' pe 'sub prag' = tot democratic 100% , dar si imoral si nebarbatesc 100% .

      asca ca mia lasa secu-lozincile de pucisti si lovitura de stat ..ca deja numai cativa propagandisti mai cred in asta .
      • +3 (5 voturi)    
       ... (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 16:35)

       ws [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

       vestea buna e ca borfasii usl si-au platit in avans postacii.

       vestea proasta e ca postacii nu-s deloc mai inteligenti decat idiotii de ne conduc.

       daca ti se pare ca patronii tai au actionat democratic in iulie 2012, pune mana si scre-le o scrisoare basistilor din comisia de la venetia. ei au confirmat teoria loviturii de stat.

       ws
       • -2 (4 voturi)    
        asta a spus cine ? (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 17:38)

        adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui ws

        ei au confirmat fortarea anumitor legi dar ca sa ramas in limita legalitatii ...

        tot ei au spus ca cvorumul nu este ceva democratic , dar este legal in romania (pentru avem legile de ***).
        • +1 (1 vot)    
         comisia (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 19:40)

         ws [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

         a spus ca actiunile usl, luate separat si impreuna, au fost problematice din punct de vedere constitutional. asta e limbajul politicos pentru a descrie incalcari grosolane ale constitutiei.

         ok, am mentionat doar partea constitutionala, dar a fost un sir incredibil de abuzuri, incalcari ale legilor, regulamentelor. adu-ti aminte de avocatul poporului, de ordonantele de urgenta, de amenintarile lui cacarau ca va schimba cativa judecatori la ccr, adu-ti aminte de furtul de la referendum, de cum au omorat oameni in gorj, de cum au mintit ccr cum ca ministerul de interne nu stie cati alegatori sunt. practic, in fiecare zi a puciului au comis abuzuri.

         aduni toate porcariile facute intr-o luna de borfasi si tragi linie. iti iese o lovitura de stat de toata frumusetea, care are si certificat de autenticitate de la comisia de la venetia.

         ws
        • -1 (1 vot)    
         Au spus ca nu recomanda (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 21:28)

         Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

         E o nuanta.
         Parca nu au statuat mentinerea in limitele legalitatii. Dar ce conteaza? Pe comunisti i-a validat vreo Venetie?
      • +1 (1 vot)    
       Incalcarea regulamentului... (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 21:25)

       Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

       ...camerelor Parlamentului e o lovitura in forta. Chiar daca forta e data de numar, principiile de drept tot sunt incalcate
    • +2 (4 voturi)    
     ameninti (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 15:58)

     GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui GRANDFATHER

     da tu cine te crezi sa ameninti, esti platit pt asta sa o faci din placere
     • +2 (2 voturi)    
      S-a dat unda verde (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 21:31)

      Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

      Unda a fost generata de la Palatul Victoria. Dl. premier si-a amintit de vechiul loc de - vorba vine - munca
  • +12 (20 voturi)    
   Stai calm (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 13:35)

   omezu [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   De Base o sa scapi intr-un an insa o sa ai parte de fatza lui Ponta multa vreme de acum incolo, iar dupa decizia CCR or sa aiba parte si europenii. Si gihici cu ce o sa se duca la cate un consiliu? Exact: cu Airbusu' ala din care l-au dat jos pe tiran. Si ghici cum o sa se intoarca de acolo? Ai ghicit din nou: fix cum a plecat!
  • -2 (2 voturi)    
   doar un sfat (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 14:32)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Sa nu zici " uite ca au venit acu' si ai mei la putere " ca aduce ghinion ;)
  • +5 (7 voturi)    
   Ati inteles gresit, cititi mai atent! (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 14:40)

   IoDac [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   "Decizia de astazi a Curtii, coroborata cu o decizie anterioara a CCR, semnifica faptul ca atunci cind presedintele ii delega premierului mandatul de a reprezenta Romania la Consiliul European acest mandat poate fi modificat de Parlament." ==>
   Deci in continuare Presedintele participa la CE si nu premierul, si doar cand presedintele deleaga pe premier sa partcicipe in locul lui, agenda participarii este stabilita de parlament. Asta-i tot!
 • +6 (16 voturi)    
  Lovitura de stat (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 13:13)

  SRA [utilizator]

  Se continua Lovitura de Stat prin dictatura proletariatului schimbata cu PARLAMENTUL !
  • -5 (9 voturi)    
   Vai de tine (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 14:08)

   ana11 [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   Lovitura de stat???Vai de tine...
   • +2 (4 voturi)    
    :) (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 14:35)

    Analfabet [utilizator] i-a raspuns lui ana11

    dar ce e? separarea puterilor in stat nu inseamna sa-si dea mana hotii de parlament cu hotii din guvern peste capul nostru.
    • -1 (3 voturi)    
     analfabet ...? (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 15:56)

     adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Analfabet

     separarea puterilor nnu inseaman , toti sa faca ce zice basu ... aia nu prea e separare .

     mai pune mana pe 'abcdar' :)
 • +10 (18 voturi)    
  Foarte bine! (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 13:26)

  Cataleya [utilizator]

  Un motiv de scandal mai putin. CCR a hotarat si gata.
  Sa mearga Plagiatorul la CE si sa dea socoteala pt ideile sale de "vizionar comunist".
  Nu mai e cazul ca Basescu sa fie nevoit sa scoata din foc castanele Plagiatorului si ale USL-amului!
  Cei de la UE stiu f bine cine este Basescu si cine este Plagiatorul national.
  Succes Plagiatorule!
  ))))
 • -11 (19 voturi)    
  s-a terminat (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 13:49)

  demaGOGU [utilizator]

  jucatorul a fost scos definitiv pe tusa, isi va trai sf. de mandat exilat in vitrina de la Cotroceni numai bun de aratat lui Barosso, Reding, Merkel, etc si cozilor de topor din Ro (Macovei,L. Stefan, etc)
  • +4 (6 voturi)    
   aha (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 14:41)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Si Biden l-a sunat pe Basescu imediat dupa scremerea aia de vizita a lui Ponta pentru ca Basescu e un exilat, nu ?
   Doamne ce umilinta trebuie sa fi fost pentru plagiator, ce palma usturatoare. 

   Crede-ma pe cuvant, nu sunt convins ca e corect ca politicul sa fie impartit intre tatuci, dar asta e specificul romanescu iar intre tatuci il aleg pe Basescu 100 % din septelul care ni se pune la dispozitie.
 • -4 (10 voturi)    
  ha, ha,... (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 14:02)

  Gustav666 [utilizator]

  Vedea-l-as pe Basescu cu mandat de la Zgonea!
 • +7 (13 voturi)    
  nu e o victorie (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 14:04)

  ion roata [utilizator]

  In conditii normale, nu ar trebui sa fie nicio problema; in conditiile actuale, inseamna ca Romania va fi reprezentata de o persoana care in urma golaniilor de vara trecuta este lipsita de credibilitate in fata liderilor europeni. Toti pierdem.
  • +5 (7 voturi)    
   :) (Miercuri, 6 noiembrie 2013, 14:37)

   Analfabet [utilizator] i-a raspuns lui ion roata

   este vorba de mandatul guvernului...presedintele isi vede de treaba in continuare. ponta si-a mai pus o piedica in cale...


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version