Liderul liberal Crin Antonescu a salutat, luni seara, incheierea cu succes a negocierilor cu reprezentantii FMI privind bugetul pe 2014, anuntata cu putin timp in urma de premierul Victor Ponta. Crin Antonescu a afirmat ca "CAS-ul nu era al meu, nu este doar obiectivul PNL, ci al intregului Guvern. E un obiectiv pentru care PNL a insistat foarte mult". El a explicat ca PNL ar fi dorit scaderea cu 3 puncte procentuale inca de la inceputul anului, insa "Ea nu poate fi facuta acum, va fi facuta din semestrul al doilea, ne-am consolat cu faptul ca scaderea de 5 are un impact mai puternic." Crin Antonescu a lasat de inteles ca existau solutii de scadere acum cu 3 puncte, insa varianta nu a fost agreata de FMI. Liderul liberal a subliniat ca "prima preocupare a Guvernului si a ministrului Finantelor a fost mentinerea cotei unice" si a afirmat ca "accizele nu sunt impozite", el considerand ca cresterile de accize reprezinta "formulele minimale care nu afecteaza taxele mari".

"Accizele, sa mai spunem o data, nu sunt impozite. Asta nu inseamna fiscalitate. Se genereaza o crestere de pret la benzina si la motorina, dar nu este fiscalitate. Sigur ca aceasta crestere inseamna o impovarare a cosului zilnic, dar nu este vorba despre o marire de taxe. Aceasta crestere va avea niste consecinte in sensul dezvoltarii, pe care ministrul Finantelor proababil vi le-a explicat. Acestea sunt formulele minimale care nu afecteaza taxele mari."

"Garantia pe care impreuna o avem, si noi, si premierul, si Guvernul si toata majoritatea este ca lucruruile vr decurge normal, ca reorganizarea ANAF va aduce cresterea gradului de colectare", a incheiat Crin Antonescu.

Precizare: Potrivit DEX, acciza inseamna "impozit indirect care se percepe in unele tari asupra unor obiecte de consum".