UPDATE Premierul Victor Ponta a iesit din biroul lui Crin Antonescu in jurul orei 17:15, afirmand ca ministrul Finantelor a plecat mai devreme de la intalnire, pentru a participa la negocierile cu FMI, cu un "mandat politic din partea majoritatii parlamentare".

Seful guvernului nu a dorit sa ofere detalii suplimentare, rezumandu-se sa afirme ca "dl Chitoiu si dl Voinea o sa vina la mine la birou cand termina negocierile".

Intrebat daca se va prelungi vizita delegatiei FMI in Romania, primul ministru a raspuns: "Din cate stiu eu, nu. In seara aceasta trebuie sa avem un raspuns".

Ziaristii l-au mai intrebat, pe scarile Parlamentului, daca se majoreaza impozitele si taxele. "Niciodata, le scadem pe toate, daca credeti ca se poate", a raspuns Ponta, ironic.

Premierul Victor Ponta, liderul PNL, Crin Antonescu, ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, si ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, s-au intalnit luni, in jurul orei 15.30, in cabinetului presedintelui Senatului.

Potrivit surselor HotNews, Daniel Chitoiu a ajuns in biroul lui Crin Antonescu in jurul orei 14.30. Ulterior, la discutii a venit si vicepremierul Liviu Dragnea.

Intanirea vine dupa un schimb de replici intre Crin Antonescu si Victor Ponta pe tema acordului cu FMI.

Duminica, pesedintele PNL, Crin Antonescu, spusese ca "nu este un lucru bun" ca Romania este sub acord cu FMI, el catalogand aceasta situatie drept una "nefericita si temporara" si un "handicap" intrucat tara noastra nu poate avea cu adevarat o politica economica.

"Nu e un lucru bun ca suntem sub acord cu FMI. Asta inseamna pentru Romania un handicap pentru care nu este de vina FMI. (...) A fi sub acord cu FMI, ceea ce nu se intampla multor tari din UE, este o situatie nefericita si temporara si planul nostru este cat mai repede sa iesim din aceasta situatie", a declarat Crin Antonescu, duminica, la Sinaia, la dezbaterea "Romania pentru mediul de afaceri" organizata de PNL si la care au participat reprezentanti ai mediului de afaceri si tineri liberali.

In repluica, premierul Victor Ponta a afirmat luni ca l-a "rugat" pe ministrul liberal al Finantelor, Daniel Chitoiu, sa-i prezinte rezultatele discutiilor cu Fondul Monetar International liderului PNL, Crin Antonescu, pentru a sti daca exista si acordul partenerilor de guvernare pentru un nou acord cu FMI.

"L-am rugat pe dl Chitoiu sa discute cu dl Antonescu si sa-i prezinte rezultatul (discutiilor cu FMI) in asa fel incat la ora 5 sa stim ce decidem", a spus Victor Ponta.

Vom reveni cu amanunte