Presedintele PNL, Crin Antonescu, spune ca "nu este un lucru bun" ca Romania este sub acord cu FMI, el catalogand aceasta situatie drept una "nefericita si temporara" si un "handicap" intrucat tara noastra nu poate avea cu adevarat o politica economica, transmite Mediafax.

"Nu e un lucru bun ca suntem sub acord cu FMI. Asta inseamna pentru Romania un handicap pentru care nu este de vina FMI. (...) A fi sub acord cu FMI, ceea ce nu se intampla multor tari din UE, este o situatie nefericita si temporara si planul nostru este cat mai repede sa iesim din aceasta situatie", a declarat Crin Antonescu, duminica, la Sinaia, la dezbaterea "Romania pentru mediul de afaceri" organizata de PNL si la care au participat reprezentanti ai mediului de afaceri si tineri liberali.

Antonescu a spus ca acordul cu FMI "inseamna ca Romania nu poate avea cu adevarat o politica economica".

El a criticat, de asemenea, modul in care politicienii romani abordeaza subiectul legat de acordul Romaniei si Fondul Monetar International, spunand ca este "o greseala de abordare", in conditiile in care la nivelul factorilor de decizie din Romania nu se discuta "realist si serios" despre FMI si despre relatia pe care tara noastra o are cu institutia financiara internationala.

Antonescu a mai spus ca politicienii romani "se rafuiesc si se judeca" intre ei in legatura cu modul in care Romania respecta acest acord si ca aceasta "abordare gresita" nu va duce departe tara.

"Nu putem in felul acesta sa vorbim foarte serios despre dezvoltarea economiei romanesti", a afirmat presedintele PNL.

La finalul discursului, el a refuzat sa faca orice alta declaratie privind concluziile discutiilor recente dintre autoritatile romane si reprezentantii FMI, spunand ca tot ce a avut de spus a spus la dezbatere.