Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, se declara convins ca bugetele pentru Educatie si Sanatate vor creste incepand cu anul viitor. Si consilierul personal al primului-ministru pe probleme macroeconomice, Cristian Socol, a declarat duminica acelasi lucru.

"Sunt convins ca bugetele pentru Educatie si Sanatate vor creste incepand din 2014. Este o masura ce face parte din strategia Guvernului de a sprijini cele doua domenii de activitate prioritare pentru societatea romaneasca", sustine Valeriu Zgonea, potrivit unui comunicat transmis, duminica si citat de Agerpres.

Presedintele Camerei Deputatilor subliniaza faptul ca, pana in acest moment, Guvernul si-a respectat angajamentele asumate.

Si consilierul personal al primului-ministru pe probleme macroeconomice, Cristian Socol, a declarat ca cele doua domenii ar putea avea parte de o marire graduala a bugetelor incepand cu anul viitor.

"Incepand cu 2014 ne putem astepta la o crestere sustenabila a bugetelor pentru Educatie si Sanatate. Nu putem sa marim deodata, peste noapte, aceste bugete cu un procent considerabil, ci o vom face in masura in care rezultatele economice si spatiul bugetar o vor permite. Cert este ca aceste cresteri vor avea loc", mentioneaza Socol, intr-o declaratie transmisa tot duminica.