PNL Falticeni a avertizat, vineri, organizatia PSD ca nu isi mai asuma functionarea USL in municipiu, dupa ce PSD a incalcat protocolul aliantei pentru ca a racolat doi membri PNL, intre care unul fost presedinte al tineretului liberal din municipiu, scrie Mediafax.

Intr-un comunicat de presa semnat de presedintele PNL Falticeni, viceprimarul Gheorghe Aldea, si de secretarul organizatiei, Vasile Amarie, se arata ca liberalii din Falticeni solicita filialei PSD sa respecte prevederile protocolului de functionare locala a USL si sa inceteze presiunile facute de conducerea organizatiei social-democrate pentru schimbarea membrilor PNL aflati in functii administrative si politice.

"Organizatia PNL Falticeni aminteste colegilor de alianta ca s-a incalcat art.1.1.5, din protocol, conform caruia "Partidele membre ale Aliantei nu vor initia sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor acestora". In aceste conditii, nu ne asumam responsabilitatea functionarii corespunzatoare a USL Falticeni", se arata in comunicat.

Contactat de Mediafax, presedintele PNL Falticeni, Gheorghe Aldea, a spus ca este vorba despre inscrierea in PSD a medicului Vlad Morariu, care este liberal din septembrie 2012 si care acum este propunerea PSD pentru functia de director al Spitalului Municipal Falticeni in locul fostului manager Mircea Lupu, dar si inscrierea in PSD a fostului lider al TNL Falticeni, Cristian Ciubotariu.

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele PSD Falticeni, primarul Catalin Coman, a declarat ca este o chestiune artificiala si "o gogoasa umflata" pentru ca scandalul a fost generat de faptul ca la Spitalul Municipal Falticeni a fost numit director interimar Vlad Morariu, dupa ce managerului spitalului, Mircea Lupu, i s-a incheiat mandatul.

"Nu a fost dat nimeni afara. Managerului spitalului i s-a incheiat contractul si am numit, interimar, pana la organizarea unui concurs, pe medicul Vlad Morariu. Nemultumirea e ca nu l-am numit tot pe fostul manager", a explicat Coman.

El a spus ca discutia s-a politizat prea mult si a amintit ca fostul manager a fost numit in functie din postura de consilier local PDL si a fost si candidat PDL la alegerile din 2012 pentru o functie de consilier judetean si ca ulterior acesta s-a inscris in PNL.

Coman a mai declarat ca medicul Morariu este membru PSD din primavara acestui an si ca nu a stiut ca a fost si membru PNL.

In ceea ce priveste inscrierea fostului lider TNL Falticeni in PSD, Coman a precizat ca aceasta a fost dorinta acestuia.