Vicepremierul Liviu Dragnea le-a spus, vineri, participantilor la Conferinta Nationala a Pensionarilor Social-Democrati, ca este "onorat" sa fie acuzat ca, impreuna cu ei, a scos oamenii la vot, afirmand ca nu are "niciun dubiu" ca tot el va conduce campaniile electorale ale PSD, in 2014.

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat, vineri, la Sibiu, la Conferinta Nationala a Pensionarilor Social-Democrati, iar in discursul sau le-a multumit acestora pentru loialitate, transmite Mediafax.

"Daca ar exista un aparat de masurat loialitatea, l-am sparge sau am intra in Cartea Recordurilor. Cei mai loiali membri ai PSD sunteti dumneavoastra si va multumesc", le-a spus vicepremierul.

El a continuat: "Vreau sa fiti in continuare baza sistemului de organizare, alaturi de primari, pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale".

"N-am niciun fel de dubiu ca va veti implica, la fel cum n-am niciun fel de dubiu ca tot eu voi conduce campaniile electorale. Faptul ca sunt acuzat ca, impreuna cu dumneavoastra, am scos oamenii la vot ma onoreaza", a spus Dragnea.

In dosarul "Frauda la referendum", Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, in prezent deputat si vicepremier, a fost trimis in judecata pentru folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Dragnea, "cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".

Alaturi de Dragnea vor fi judecate alte 74 de persoane.

Judecarea dosarului va incepe in 15 noiembrie, dupa ce instanta suprema a admis cererea DNA si a schimbat primul termen de judecare a cauzei, stabilit initial pentru 18 februarie 2014.