Premierul Victor Ponta a afirmat vineri, la Sibiu, ca reprezentantii guvernarii PDL pe numele carora exista plangeri penale par sa beneficieze de protectie din partea institutiilor care ancheteaza aceste cazuri, relateaza Agerpres.

"Vad ca exista, inca, aceasta protectie totala acordata vechii guvernari(...). Imi doresc foarte mult ca protectia sa nu fie decat a legii si nu a apartenentei politice. Ca daca esti in guvernul USL, intr-o saptamana ti se termina dosarul, daca esti din guvernul PDL, dupa un an si jumatate nu ai nicio problema si se lucreaza, cica, la dosar", a declarat Ponta.

In opinia sa, sesizarile formulate impotriva unora dintre reprezentantii fostei guvernari sunt foarte bine documentate, dar cu toate acestea dosarele sunt tergiversate.

"Noi avem deja, iata, un an si jumatate de cand tot trimitem documente extrem de bine intocmite, cu probe, la Parchet, dar nu se intampla absolut nimic. E vorba, sigur, de guvernarea trecuta, care are un fel de protectie. Domnul Blejnar e fericit, pe domnul Duta nici sa nu-l atinga cineva, pe domnul Videanu l-au mai deranjat un pic, dar e bine-mersi si el", a afirmat premierul.

Premierul Victor Ponta, presedintele PSD, a participat, vineri, la Congresul Organizatiei Pensionarilor Social-Democrati desfasurat la Sibiu, alaturi de presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.