Europarlamentarul Monica Macovei critica intr-un comunicat de presa remis Hotnews.ro avizul negativ dat de Parlament proiectulului de Regulament privind Parchetul European, transmis de Comisia Europeana. "Zgonea si Fenechiu, exact ca sefii lor de partid, Ponta si Antonescu, nu se mai gandesc de multa vreme la interesele oamenilor obisnuiti, satuli de coruptie si fraude, ci numai la interesele lor: sa nu cumva sa mai apara vreo institutie care sa ii ancheteze" comenteaza Macovei .

Europarlamentarul PDL atrage atentia ca pozitia Camerei Deputatilor privind crearea Parchetului European este de neinteles.

"Valeriu Zgonea, prin semnatura pe care a pus-o pe documentul Camerei Deputatilor, si Relu Fenechiu, care a semnat avizul Comisiei pentru afaceri europene, au rasturnat practic avizele favorabile ale altor institutii, fara niciun argument suplimentar", a mai spus Macovei .

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a avizat negativ proiectul propus de Comisia Europeana care viza crearea unei institutii europene unice de lupta impotriva fraudelor si coruptiei care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Potrivit lui Macovei , Uniunea Europeana poate interveni atunci cand poate actiona in mod mai eficient decat statele membre, adica, de exemplu, atunci cand masurile luate de fiecare stat in parte in lupta cu frauda nu sunt satisfacatoare.Parchetul European urma sa intervina numai in cazurile in care autoritatile nationale nu cerceteaza o anumita frauda.