Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, si parlamentarii PDL s-au intalnit luni la discutii pe tema descentralizarii. Elena Udrea a declaratca a dorit, in calitate de "fost ministru" al Dezvotarii Regionale, sa afle, de la "un fost presedinte de Consiliu Judetean", daca se are in vedere ca in perioada urmatoare sa existe o descentralizare a programelor de investitii, potrivit Mediafax.

"Partea buna a intalnirii a fost ca este ziua domnului ministru si i-am urat cu totii 'La multi ani!'. Partea mai putin buna a fost ca toate aceste explicatii nu le-am putut auzi inauntru pentru ca noi, desi am fost putini, am vorbit mult si domnul ministru nu a prea avut ocazia sa ne spuna ce a spus aici, presei, asa ca am plecat destul de nelamuriti. Eu am vrut sa vad - acum m-am dumirit - am vrut sa vad daca domnul ministru nu poate sau poate si nu vrea. Am constatat acum ca domnul ministru poate, dar mai asteapta", a spus Udrea, intr-o declaratie de presa sustinuta in comun cu Dragnea.

Ea a continuat, spunand ca a dorit, in calitate de "fost ministru" al Dezvotarii Regionale, sa afle, de la "un fost presedinte de Consiliu Judetean", daca se are in vedere ca in perioada urmatoare sa existe o descentralizare a programelor de investitii.

"Spuneam, cand eram ministru, ca nu e normal ca in pixul ministrului sa stea salile de sport sau caminele culturale. Este firesc ca lucrul acesta sa se decida la nivel local. Un fost presedinte de Consiliu Judetean stie ce inseamna sa depinzi de un ministru, sa stea primarii la usa ministrului. Numai ca atunci cand vii la putere exista aceasta tentatie de a controla politic primarii pentru ca primarii aduc voturi in alegeri, aduc voturi la referendum si este foarte bine sa ai un control politic asupra lor", a adaugat Udrea.

Ea a precizat, in acelasi registru ironic, ca Dragnea a dat asigurari ca se va ocupa sa faca si aceasta descentralizare de programe de investitii, daca nu va candida la prezidentiale.

"Domnul ministru ne-a asigurat ca daca nu candideaza la Presedintia Romaniei in perioada urmatoare se va ocupa sa faca si aceasta descentralizare de programe de investitii pentru ca probabil are sanse sa se intorca presedinte de Consiliu Judetean si atunci cu siguranta va dori foarte mult sa decida la nivelul judetului Teleorman cum se fac investitiile si nu sa-i spuna un ministru de la Bucuresti daca sa faca intai sala de sport sau drum", a spus Udrea.

Ea a mai spus, razand, ca la intrevedere au participat trei guverne, respectiv Guvernul Boc, Guvernul Ungureanu si Guvernul din umbra.