Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a fost intampinat, sambata, la sosirea pe Aeroportul International "Avram Iancu" Cluj, cu huiduieli din partea mai multor participanti la mitingul aviatic care are loc cu ocazia inaugurarii noii piste, transmite Mediafax.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a ajuns la Cluj, sambata dupa-amiaza, cu prima cursa civila care a aterizat pe noua pista de 2.100 de metri a Aeroportului International "Avram Iancu", alaturi de Ramona Manescu, ministrul Transporturilor.

In momentul in care cei doi au coborat din cursa charter, din multimea care participa la mitingul aviatic s-au auzit huiduieli.

Totodata, dupa trecerea in revista a garzii de onoare, Crin Antonescu a fost huiduit din nou de mai multi participanti.

El nu a facut nicio declaratie, mergand la o intalnire cu oficialitatile locale care vor participa la inaugurarea noii piste. Ulterior, Crin Antonescu a afirmat ca "daca unii cetateni aveau pofta de a fluiera, e dreptul lor, dar as vrea sa le stiu motivul."

In zona sunt prezenti mai multi proprietari de terenuri de langa Aeroportul International "Avram Iancu" Cluj, dar si activisti ecologisti care se opun proiectului de la Rosia Montana, care au protestat.

Prima cursa de linie care va ateriza pe noua pista este un avion care circula pe ruta Bucuresti-Cluj, care urmeaza sa ajunga la Cluj la 15:30.

La ora transmiterii acestei stiri, la Aeroportul International "Avram Iancu" Cluj are loc un miting aviatic, dupa care se va desfasura o slujba de sfintire a noii piste, oficiata de IPS Andreicut si de PS Florentin Crihalmeanu.

Lucrarile la pista de decolare-aterizare de 3.500 de metri au inceput in septembrie 2011, in prima etapa pista avand 2.100 de metri, iar lucrarile sunt inaugurate sambata, costurile proiectului fiind estimate la circa 78 de milioane de euro.