Vicepremierul Liviu Dragnea a sustinut joi ca liberalul Daniel Chitoiu, ca ministru al Finantelor, ar trebui sa transmita public un altfel de mesaj, legat de colectarea veniturilor, nu sa vorbeasca despre cresterea cotei unice de impozitare, propunere care oricum nu a fost facuta, scrie Agerpres.

"Domnul Daniel Chitoiu era ministru al Finantelor. Si ministrul Finantelor Publice, impreuna cu ANAF-ul, se ocupa de nivelul de colectare al veniturilor si cred ca de acolo trebuie sa vina, de la Ministerul de Finante, ar trebui sa vina alt tip de comunicat. Nu ca nu este de acord cu nu stiu ce masura, care de fapt nu a fost propusa, ci sa vina propuneri de masuri pentru imbunatatirea nivelului de colectare a veniturilor care ne poate ajuta la dezvoltare", a afirmat Dragnea, care a fost prezent la un eveniment pe teme economice.

Intrebat daca liberalii au incercat astfel sa se pozitioneze inainte de luarea unei eventuale decizii cu privire la cota unica de impozitare, vicepremierul Dragnea a raspuns negativ.

Partidul National Liberal nu sustine si nu va sustine orice masura de majorare a cotei unice, a anuntat joi vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu, ministru al Finantelor.

"La nivelul conducerii USL a avut loc o discutie informala, in perspectiva constructiei bugetului pe 2014, in ceea ce priveste cresterea veniturilor. Masurile invocate nu sunt cuprinse in prevederile programului de guvernare, iar PNL ramane consecvent angajamentelor facute prin acest document de baza al guvernului USL, aprobat de Parlamentul Romaniei. PNL nu sustine si nu va sustine orice masura de crestere a cotei unice de 16%", se arata intr-un comunicat de presa al PNL semnat de vicepremierul Daniel Chitoiu.

Precizarile PNL sunt facute in contextul unor informatii aparute in presa potrivit carora cota unica ar urma sa fie majorata de la 16% la 22% si iar TVA ar fi redusa de la 24% la 22%.