Irinel Popescu a declarat pentru HotNews.ro ca i s-a propus sa candideze pe postul de senator in sectorul 4, pe locul ramas vacant ca urmare a demisiei lui Dan Voiculescu, dar ca a refuzat. "Doresc sa declar ferm si fara niciun fel de indoiala ca nu intentionez si nu voi candida pe acest loc de senator disponibil in momentul de fata", a afirmat Irinel Popescu.

Irinel Popescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Declaratia acestuia vine dupa ce luni, 21 octombrie, intrebat de HotNews.ro daca ia in calcul sa candideze in sectorul 4, Irinel Popescu a declarat: "am sa va actionez in judecata pentru ca este absurd ca un jurnalist de buna-credinta sa puna aceasta intrebare dupa ce am anuntat ca ma retrag din toate functiile politice".

Raspunsul integral al lui Irinel Popescu la intrebarea HotNews.ro daca va candida pe postul de senator din sectorul 4 - miercuri, 23 octombrie:

Irinel Popescu: "Legat de zvonurile ca as intentiona sa candidez pe locul de senator ramas liber in sectorul 4 al Capitalei, doresc sa declar ferm si fara niciun fel de indoiala ca nu intentionez si nu voi candida pe acest loc de senator disponibil in momentul de fata.

Rep: Vi s-a propus aceasta candidatura?

Irinel Popescu: Da, mi s-a propus.

Rep: Ati refuzat?

Irinel Popescu: Categoric.

Rep: Si nu reveniti asupra acestei decizii?

Irinel Popescu: Nu.

Rep: Sub nicio forma?

Irinel Popescu: Sub nicio forma."

Irinel Popescu s-a retras din functiile de vicepresedinte PC si de presedinte al organizatiei Bucuresti a acestui partid, potrivit unui comunicat de presa transmis de conservatori pe 15 octombrie. "Profesorul Irinel Popescu, vicepresedinte PC si presedinte al organizatiei PC Bucuresti, a hotarat sa se retraga din toate functiile politice pentru a se dedica integral activitatii medicale", se arata in comunicatul PC.

Decizia a fost luata inainte de sedinta de prezidiu a Academiei Romane, unde Irinel Popescu va candida din nou la pozitia membru corespondent al Academiei Romane. El a mai candidat la aceasta calitate si pe 28 martie, cand a fost respins. Potrivit Statutului Academiei, "persoanele care ocupa functii de demnitate publica in stat sau care sunt conducatori de partid nu pot candida pentru alegerea ca membri ai Academiei Romane in perioada exercitarii mandatului", dar nimic nu-l mai impiedica sa candideze odata ajuns academician.

Surse declarau la inceputul saptamanii pentru HotNews.ro ca, dupa obtinerea pozitiei de membru corespondent al Academiei Romane, Irinel Popescu ar viza si postul de senator in sectorul 4 Bucuresti, insa Irinel Popescu a declarat astazi, 23 octombrie, pentru HotNews.ro: "nu intentionez si nu voi candida pe acest loc de senator disponibil in momentul de fata".

Irinel Popescu este directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, profesor de Chirurgie la Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, presedinte al Academiei de Stiinte Medicale, expert al Consiliului Europei in probleme de transplant, membru al European Board of Surgery, potrivit site-ului sau. De asemenea, Irinel Popescu este redactor sef al revistei Chirurgia.

Irinel Popescu a mai fost senator PC in legislatura 2004-2008, cand a ocupat si pozitia de presedinte al Comisiei pentru Invatamant.

Citeste si: