Delegatia Guvernului Romaniei, condusa de premierul Victor Ponta, a ajuns duminica seara in Statele Unite, urmand ca luni sa inceapa vizita oficiala la Washington, programata in perioada 21-23 octombrie. Zborul a decurs fara incidente si a durat 10 ore si 25 de minute, avionul aterizand la ora locala 18:45, anunta Agerpres. Seful Guvernului este insotit in vizita oficiala din SUA de ministrii Energiei, Constantin Nita, Afacerilor Externe, Titus Corlatean, Educatiei, Remus Pricopie, si Mediului, Rovana Plumb.

Primul ministru a precizat ca puncte importante ale agendei din SUA intalniri cu presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, cu vicepresedintele american Joe Biden, la Casa Alba, cu congresmeni si cu reprezentanti ai mai multor companii americane - ExxonMobil, Chevron, Motorola, IBM si HP.

"Obiectivele noastre sunt reafirmarea parteneriatului strategic politic si militar si perspectivele de colaborare in perioada urmatoare, dar si parteneriatul economic, pentru ca vizita are si o importanta componenta economica, respectiv intalniri cu reprezentantii marilor companii care au investit deja in Romania sau eventual au planuri de investitii, vorbesc de trei domenii importante: energie, IT si industria de utilaje si tehnologii moderne. De asemenea, vom avea intalniri in cadrul Congresului cu acei reprezentanti care au drept sarcina directa modificarea legislatiei ce va permite pe viitor includerea Romaniei in programul Viza Waiver", a declarat premierul, vineri, inainte de plecarea in SUA.