Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat sambata, la Brasov, inainte de inceperea Congresului TSD, ca dosarul "Frauda la referendum" in care este acuzat "a pornit pe baza reclamatiei unui mort", transmite Mediafax.

Liviu Dragnea a fost intrebat, inainte de Congresul TSD, ce parere are despre faptul ca procurorii vor sa grabeasca dosarul "Frauda la referendum", vicepremierul spunand ca incearca sa fie rezervat si sa ii lase pe procurori sa isi faca treaba, fiind un dosar "cu multe ciudatenii".

"Practic dosarul a pornit pe baza reclamatiei unui mort. Adica, omul a murit in '91 sau prin '90, iar in 2012 mi-a facut mie reclamatie pentru ca am fraudat referendumul, de la asta a pornit practic. A murit, s-a trezit in 2012 si s-a intors inapoi", a spus Dragnea.

La Congresul TSD de la Brasov a ajuns, sambata, si premierul Victor Ponta.

UPDATE Ponta: Am vrut sa fiu si eu audiat in dosarul referendumului. Papici a zis ca il vrea doar pe Dragnea

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, raspunzand unei intrebari, ca a cerut, ca premier si presedinte al PSD, sa fie si el audiat in dosarul privind referendumul, dar procurorul de caz, Lucian Papici, a spus ca il "vrea" doar pe Liviu Dragnea.

Intrebat daca stia ca reclamatia in dosarul "Frauda la referendum" a fost facuta de un barbat decedat, asa cum a afirmat Liviu Dragnea, Ponta a raspuns ca nu stia.

"Domnul Dragnea trebuia sa va mai spuna un lucru si anume ca s-a publicat pe surse, cum se intampla in ultimul timp la DNA, o convorbite telefonica in care Dragnea spune sa aduca oameni la vot si pentru asta a fost trimis in judecata. Cel cu care vorbea a primit neinceperea urmaririi penale. Totul este, evident, o mascarada. Eu, in calitate de premier si presedinte al PSD, am cerut sa fiu audiat, eventual sa ma inculpe si pe mine domnul procuror, dar nu, "Noi pe Dragnea il vrem"", a spus Ponta.

O jurnalista i-a spus premierului ca a cerut sa fie audiat ca martor, iar Ponta a raspuns: "O sa va dau raspunsul oficial de la domnul Papici, ca eu nu am nicio legatura cu asta, de parca nici nu eram in Romania in 2012, nici nu eram premier si ca nu-l intereseaza decat Liviu Dragnea".

Congresul TSD, care se desfasoara in Sala Sporturilor din Brasov si la care participa cateva mii de persoane, a inceput cu intonarea imnului de stat din care a fost scoasa strofa care contine versul "Triumfator in lupte, un nume de Traian!". La Congresul TSD pentru alegerea noii conduceri a organizatiei mai participa Constantin Nita, Ecaterina Andronescu si Eugen Teodorovici.

Dosarul "Frauda la referendum", in care sunt acuzati Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, va incepe in 15 noiembrie, dupa ce instanta suprema a admis cererea DNA si a schimbat primul termen de judecare a cauzei, stabilit initial la 18 februarie 2014.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, in prezent deputat si vicepremier, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.