Deputatul PSD Sebastian Ghita sustine ca jurnalistii ar trebui sa inceteze sa instige impotriva legii si spune ca Romania trebuie sa-si asigure independenta energetica, transmite Agerpres.

"Am avut discutii azi cu mai multe persoane implicate in media din Romania despre instigarea cetatenilor impotriva legii. Toti mi-au spus ca inteleg importanta momentului in care ne aflam. Romania nu-si poate rata viitorul industrial. Peste ceva timp, regulile UE vor face ca altii sa ne exploateze resursele cum vor ei", arata deputatul PSD intr-o declaratie de presa.

Acesta mai spune ca "persoanele iresponsabile ce au posibilitati de influentare a jurnalistilor trebuie sa inteleaga raul pe care il produc".

"Decidentii din media au responsabilitati la fel de mari precum Guvernul sau Parlamentul. Romania e o tara sigura, si pentru cetatenii ei, si pentru investitori. Trebuie pastrata asa. Prin domnia si respectul legii. Oamenii pot sa-si spuna parerea. Pot sa faca demonstratii, dar autorizate, conforme cu legea. Vad jurnalisti iresponsabili si plini de ura care fac pe aparatorii legii, ai DNA etc, dar instiga zilnic oamenii contra legii. Aceste atitudini fac rau intregii societati. Doar dezbaterea proiectelor si dialogul pot duce la progres", precizeaza Ghita.

Potrivit lui Sebastian Ghita, exista avantaje enorme in exploatarea resurselor naturale ale Romaniei, dupa cum exista si riscuri de mediu.

"Dar riscurile pentru mediu le putem evalua si putem lua supramasuri pentru a ne proteja. Nu putem sa ne protejam insa de prostie si de rautate. Acestea ne pot distruge. (...) Ca deputat PSD voi sustine total eforturile Guvernului Romaniei si ale premierului Ponta de a aduce lucrurile la normalitate. Gazele de sist si independenta energetica, exploatarea resurselor naturale, dezvoltarea infrastructurii din sanatate si educatie sunt o obligatie a noastra pentru generatiile viitoare. Nu putem sa ne gandim doar la noi", afirma Sebastian Ghita.