Agentia Nationala de Integritate il acuza pe deputatul Remus Cernea ca s-a aflat in stare de incompatibilitate timp de aproape un an, in perioada 20 decembrie 2012 - 20 septembrie 2013, cand a detinut, simultan, calitatea de deputat si functia de administrator al firmei S.C. SED NOVE S.R.L.

Remus CerneaFoto: Agerpres

ANI precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca Remus-Florinel Cernea a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Deputatul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

Institutia condusa de Horia Georgescu sustine ca Remus Cernea a incalcat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora "Calitatea de deputat este incompatibila cu functia de [...] administrator [...] la societatile comerciale".

UPDATE Remus Cernea a declarat intr-o interventie telefonica la B1TV ca a iesit din firma la inceputul mandatului, aratandu-se surprins de comunicatul ANI.

"Am iesit din acea firma la inceputul mandatului", a precizat deputatul Remus Cernea.

Cernea a precizat ca ca firma S.C. SED NOVE S.R.L. "nu a avut niciun fel de activitate econonomica de cand am preluat-o eu in 2007. [...] Situatia este un pic ridicola. Aveam 100 lei parti sociale pe care le-am cedat la inceputul acestui an".

UPDATE 2 Intr-un comunicat transmis de biroul de comunicare al Partidului Verde, din care Remus Cernea face parte, se arata, de asemenea ca deputatul a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani si ca la inceputul mandatului acesta si-a cedat partile sociale in valoare de 100 RON si a fost inlocuit din functia de administrator.

Se mai precizeaza in comunicat ca Remus Cernea a depus actele necesare, in original, la Parlament, Comisia Juridica de Disciplina si Imunitati din confirmand faptul ca nu este incompatibil.

Partidul Verde catalogheaza acuzatiile ANI drept o incercare de discreditare a presedintelui formatiunii politice.

  • Comunicatul integral transmis de Partidul Verde

"Lamuriri asupra intoxicatiei mediatice cu privire la starea de incompatibilitate a deputatului Remus Cernea

Astazi se va incerca discreditarea presedintelui Partidului Verde Remus Cernea prin aruncarea in presa a unei suspiciuni cum ca ar fi incompatibil.

Remus Cernea a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani. La inceputul mandatului de deputat Remus Cernea si-a cedat partile sociale in valoare de 100 RON si a fost inlocuit din functia de administrator.

Remus Cernea a depus aceste acte in original la Parl Romaniei, Comisia Juridica de Disciplina si Imunitati confirmand faptul ca nu este incompatibil.

Conform literei si spiritului legii Remus Cernea nu este incompatibil.

Remus Cernea

Deputat - Partidul Verde"

UPDATE 3 Deputatul Remus Cernea a transmis presei mai multe documente privind firma Sed Nove si demisia sa din functia de administrator, contractul de cesiune a partilor sociale detinute la Sed Nove dar si adresa Comisiei Juridice de Disciplina si Imunitati in care arata ca deputatul nu se afla in stare de incompatibilitate. (Vezi documentul atasat)