Presedintele Comisiei pentru Rosia Montana, Darius Valcov, a declarat miercuri ca lista primita de la RMGC contine "foarte multe" nume de jurnalisti care au mers pe banii companiei in diferite tari la diferite mine, el aratand ca nu a identificat nume de politicieni actuali sau membri ai Guvernului, transmite Mediafax.

"Pentru stiinta dumneavoastra nu va pot spune ce este in documente, dar va pot spune ceea ce nu este si anume nu am gasit niciun parlamentar actual sau membru al Guuvernului care sa fi facut parte din aceste deplasari in diferite tari la diferite mine. Nu sunt nici fosti parlamentari, nici politicieni. Lista contine foarte multe, foarte multe nume din mass-media", a spus Valcov.

El a precizat ca lista cu respectivele nume are mentiunea "Secret de serviciu", drept pentru care numele pe care le contine nu pot fi divulgate.

"Lista a fost pusa la dispozitia tuturor membrilor comisiei si fiecare a consultat-o. Ea nu e publica pentru ca a venit intr-un document pe care scrie "Secret de serviciu" si suntem obligati prin lege sa nu divulgam acele date. Noi trebuie sa respectam legea. Avem acces la nume, dar nu le putem face publice", a spus Valcov, care a aratat ca lista a venit de la RMGC.