Senatorul PNL Mihaela Popa ii cere premierului Victor Ponta sa-l demita pe prefectul judetului Vaslui, Radu Renga, tot liberal.

Senatoarea PNL Iasi Mihaela Popa a declarat, miercuri seara, ca prefectul judetului Vaslui nu si-a indeplinit atributiile de reprezentant al Guvernului in teritoriu. Ea cere inlocuirea lui Radu Renga din cauza tensiunilor din localitatea Pungesti, unde localnicii protesteaza fata de decizia Chevron de a monta prima sonda de explorare a gazelor de sist, informeaza Agerpres.

"Cer premierului Victor Ponta sa-l demita pe actualul prefect de Vaslui si sa-l inlocuiasca cu un om capabil. Nici nu stiu cum a ajuns Radu Renga prefect in acest judet, pentru ca dumnealui este din Ramnicu Valcea. Nu cred ca el cunoaste judetul si problemele judetului. Dupa incidentele de la Pungesti nu merita onoarea de inalt functionar public al Romaniei. Ca prefect, dumnealui trebuia sa ajunga intre oameni, sa discute cu ei si nu sa provoace violenta si deruta in randul oamenilor", a spus senatoarea PNL Mihaela Popa.

Sute de cetateni care au protestat in localitatea Pungesti fata de intentia Chevron de a amplasa prima sonda de exploare de gaze de sist in zona s-au ciocnit, miercuri, cu fortele de ordine detasate la fata locului.

Altercatia a avut loc dupa ce reprezentantii companiei americane au decis sa patrunda pe terenul concesionat din comuna Pungesti, in vederea amenajarii utilajelor de forare.

Prefectul judetului Vaslui, Radu Regna (PNL), a ajuns in cursul aceleiasi zile la Pungesti, fiind insotit de seful Jandarmeriei Romane, col. Mircea Olaru. Cu toate ca protestatarii au cerut ca prefectul sa mearga printre ei, Renga nu a stat de vorba cu oamenii.

"Important este ca nimeni sa nu pateasca nimic si ca legile Romaniei sa fie respectate", a declarat presei prefectul.