Andrei Gerea, nominalizat de PNL pentru preluarea protofoliului la Economiei, a afirmat marti ca propunerea sa pentru functia de ministru il onoreaza insa, in pofida tuturor greutatilor, nu este de natura sa il cocoseze, transmite Agerpres. Gerea s-a declarat emotionat, aratand ca spera sa faca fata increderii acordate. "Sunt un om de echipa si, avand in vedere ca fac parte din echipa liberala, eu zic ca aceasta ar trebui sa fie o garantie pentru modul nostru de lucru sau de gandire", a mai declarat Gerea.

"Este o sarcina care ma si onoreaza, dar si avand in vedere toate greutatile (...) nu este de natura sa ma cocoseze, dar totusi ma emotioneaza si sper sa fac fata increderii acordate. Este, intr-adevar, un minister greu, traversam o perioada dificila cu totii, desi Romania s-a incadrat de la inceputul anului pe un trend ascendent din punct de vedere macroeconomic. Productia industriala se afla pe plus dupa multa vreme. Stiu foarte bine ca sunt foarte multe lucruri nerezolvate, desi performanta ministrului anterior a fost foarte buna, dar sunt convins ca impreuna cu colegii mei si cei care sunt in continuare in minister voi colabora, voi reusi sa ducem la bun sfarsit sarcinile pe care le avem", a afirmat Gerea.

Andrei Gerea spera sa aiba performanta la conducerea acestui minister.

"Sunt un om de echipa si, avand in vedere ca fac parte din echipa liberala, eu zic ca aceasta ar trebui sa fie o garantie pentru modul nostru de lucru sau de gandire. In rest, sper sa am aceeasi performanta pe care am avut-o in toate locurile unde am fost. Imi doresc tare mult sa am succes si imi doresc sa pot rezolva macar cateva dintre problemele care sunt, si nu putine, la nivelul ministerului", a mai spus el.

"Venind din Arges, nu am cum sa nu ma gandesc ca o prioritate la privatizarea Oltchim", a mai spus Gerea, la Parlament, adaugand ca isi doreste ca acest lucru sa se intample cat mai curand.

Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat luni ca Andrei Gerea este propunerea PNL pentru Ministerul Economiei, confirmind informatia publicata in premiera de HotNews.ro.

Andrei Gerea este deputat liberal de Arges aflat la al treilea mandat consecutiv. Cunoscut ca un apropiat al lui Crin Antonescu si al lui Daniel Chitoiu, Gerea este liderul deputatilor PNL si vicepresedintele Comisiei speciale din Parlament privind proiectul de la Rosia Montana. Gerea este economist cu studiile absolvite la ASE in 1997, la 29 de ani, inainte lucrand ca electronist. Din 1997 si pana in 2004, Gerea a lucrat numai in domeniul bancar.