Andrei Gerea este propunerea PNL pentru Ministerul Economiei, a anuntat liderul liberal Crin Antonescu, confirmind informatia publicata in premiera de HotNews.ro. "Este o varianta pe care am discutat-o si cu premierul, este agreata", a precizat Crin Antonescu. Andrei Gerea este de profesie economist si este liderul grupului PNL din Camera Deputatilor. El este considerat un apropiat al lui Crin Antonescu. "Este un minister greu si foarte important, politicile din acest minister au legatura cu exploatarile actuale si viitoare", a afirmat Crin Antonescu. "Este unul dintre cele mai importante ministere", a adaugat Crin Antonescu. "Este un minister greu, traversam o perioada dificila cu totii. Imi doresc din tot sufletul sa avem succes. Sper sa am aceeasi performanta pe care am avut-o in toate locurile in care am fost pana acum", a declarat Andrei Gerea.

Andrei Gerea a fost votat in unanimitate, de catre toti cei 58 de membri prezenti, in sedinta de marti a BPN al PNL pentru a-l inlocui pe Varujan Vosganian la conducerea Ministerului Economiei. Sedinta Biroului Politic National al PNL a avut loc marti dimineata. "Este o varianta pe care am discutat-o si cu premierul, este agreata", a precizat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a mai anuntat ca "plecarea in Guvern a domnului deputat Gerea a generat niste schimbari. Andrei Gerea se retrage din calitatea de membru si vicepresedinte in Comisia pentru Rosia Montana, locul sau urmand sa fie luat de deputatul PNL Cristina Pocora."

De asemenea, fostul vicelider de grup George Scutaru va deveni liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, in locul lui Andrei Gerea.

Andrei Gerea s-a nascut la 8 septembrie 1968 in Bucuresti si este de profesie economist. In perioada 1997-2004, el a lucrat in mediul bancar. Este vicepresedinte al Organizatiei PNL Arges din 2002 pana in prezent. Pana la desemnarea sa drept candidat la functia de ministru al Economiei a fost liderul grupului PNL din Camera Deputatilor.

Varujan Vosganian si-a anuntat pe 7 octombrie demisia din functia de ministru al Economiei, la scurt timp dupa ce Senatul a respins solicitarea procurorului general al Parchetului ICCJ privind inceperea urmaririi sale penale. Interimatul la conducerea Ministerului Economiei este asigurat de vicepremierul Daniel Chitoiu.