PNL va decide lunea viitoare "probabil" cine va fi inlocuitorul lui Varujan Vosganian la conducerea Ministerului Economiei, iar pana atunci "interimatul va fi asigurat de vicepremierul Chitoiu, e convenit si cu premierul Ponta", a anuntat luni liderul liberal Crin Antonescu. "S-a ajuns aici pentru ca Vosganian a considerat, consultindu-se si cu Ponta si cu mine, ca raminerea sa in Guvern ar fi dat posibilitatea unor atacuri asupra Guvernului", a explicat Crin Antonescu.

Crin AntonescuFoto: Agerpres

Declaratiile lui Crin Antonescu:

S-a ajuns aici pentru ca Vosganian a considerat, consultindu-se si cu Ponta si cu mine, ca raminerea sa in Guvern ar fi dat posibilitatea unor atacuri asupra Guvernului.

Cunoastem foarte bine cu ce propaganda absurda ne batem si nu am vrut sa facem mai dificila sarcina Guvernului.

Q:Se impune si demisia lui Dragnea?

Nu e problema mea.

Senatul a fost pus in fata unei situatii grele pentru ca trebuia sa decida inceperea urmaririi penale. Nu e vorba de un simplu aviz. Din ceea ce am avut noi de judecat, nici un element nu ne putea face sa ne luam raspunderea de a trimite un om in judecata fara nici un motiv.

Totusi, aceasta fiind decizia, s-ar fi dezlantuit un atac si nu am vrut sa dam o noua tinta asupra acestui Guvern.

Q: Liberalii nu s-au abtinut, desi dimineata ati promis sa nu.

A: Nu am mai putut respecta aceasta propunere, pentru ca noi am fi putut declansa o situatie de lipsa de cvorum prin absenta.

Q: Domnul Vosganian ramine cu imunitatea totusi.

A: Macar Guvernul l-am scutit de acest subiect de discutie. Imaginea PNL poate fi afectata in continuare, la asta se trudeste din greu. Sa mai discutam un pic si pe ce se cerea inceperea urmaririi penale. Nu avem macar o convorbire telefonica intre Vosganian si cei presupusi a fi complici.

Q: Sinteti de acord cu Traian Basescu ca votul din Senat va fi reflectat negativ in MCV?

A: Nu pot fi de acord cu atitutinea, pentru ca eu cred ca oricine e preseintele Romaniei trebuie sa-si foloseasca autoritatea, relatiile pentru a-si ajuta tara. Va fi un raport mincinos daca raportul va arata ca Justitia nu functioneaza, pentru ca avem ministri, parlamentari in puscarie, si un fost premier. Acest fel amenintare sau para mi se pare nepotrivit.

Q: Traian Basescu spunea ca mandatul sau dureaza 5 ani. E un scenariu ca Traian Basescu sa-si castige lunile de suspendare?

A: Sa judece Curtea Constitutionala. Nu ma privea pe mine chestiunea aceasta.