Premierul Victor Ponta a vizitat, vineri, Parcul Agroindustrial din Ciorani (Prahova), unde a fost construita o statie de energie electrica, in urma unei investitii de 3,5 milioane de euro, el plecand, insa, fara a taia panglica inaugurala, lasand nefolosite cele trei foarfece asezate pe un scaun, relateaza Mediafax.

Premierul a venit la Ciorani insotit de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, fiind asteptat de parlamentari, autoritati locale si reprezentanti ai firmei Eximprod Grup, care a dezvoltat proiectul, si ai Electrica Muntenia Nord.

Seful CJ Prahova i-a dat explicatii premierului despre Parcul Agroindustrial de la Ciorani, aflat la opt kilometri de autostrada A3 si l-a anuntat ca pana in septembrie 2014 autoritatile din Prahova vor construi din fonduri din bugetul local o bretea de intrare si iesire pe A 3 in localitatea Ciorani.

Dupa cateva minute in care a ascultat explicatiile sefului CJ Prahova, Ponta a parasit incinta statiei electrice fara a taia panglica tricolora care il astepta pentru inaugurare, cele trei foarfece pregatite pentru inaugurare ramanand nefolosite, pe o tava aflata pe un scaun.

"Hai ca mai avem lucruri de facut", a spus Ponta, urcandu-se apoi in masina.

In prezent, pe amplasamentul parcului de la Ciorani exista un prim camp de panouri fotovoltaice, care are o putere de 2,5 megawati, iar energia produsa de acestea va fi preluata de noua statie electrica, cu o putere de 75 de megawati si in care s-au investit 3,5 milioane de euro, potrivit reprezentantilor Eximprod Grup.

Conform primarului comunei Ciorani, Marin Voicu, sapte firme vor dezvolta pe o suprafata de aproximativ o suta de hectare campuri de panouri fotovoltaice. In plus, in incinta parcului vor mai fi construite o fabrica de lapte praf, o fabrica de conserve si un depozit de sortare a legumelor si fructelor produuse in aceasta zona, urmand sa fie creatre aproximativ 2.500 de locuri de munca.

De la Ciorani, premierul Victor Ponta a plecat la Cramele Budureasca, unde va fi pusa in functiune o noua ferma de productie a vinului, realizata in urma unei investitii de 14 milioane de euro.

Tot vineri seara, de la ora 19.00, Ponta va asista la un meci demonstrativ de baschet intre echipele CSU Asesoft Ploiesti si Steaua CSM Exim Bank, la Sala Sporturilor din Ploiesti.