Premierul Victor Ponta a declarat joi seara ca nu il intereseaza "crizele de suparare" ale presedintelui si ca acesta este liber sa faca ce doreste in privinta unei posibile ruperi a pactului de coabitare, dar ca el, ca premier, are ca obligatie stabilitatea tarii. Intrebat la ce putem sa ne asteptam de acum inainte din partea principalilor actori politici din stat, prim-ministrul a raspuns: "Din partea mea, la pace si liniste si activitate guvernamentale intensa. Din partea presedintelui, cum mai da o zi din calendar, cum mai iese sa faca un scandal, la Serviciul de Comedie, la seviciul de comedie de la Mircea Marian. Pe unde gaseste pe el."

"Sa rupa ce vrea el. Eu am o obligatie, atat fata de cei care ne-au votat in majoritate absoluta in decembrie, am obligatie pentru stabilitatea tarii si crizele de suparare ale domnului presedinte nu ma intereseaza", a declarat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

"Sunt de acord ca presedintele a incalcat Constitutia. A incalcat-o de multe ori. Nu are de ce sa sune la procurori sa dea ordine, eu nu fac niciodata asa ceva, dar cred ca Romania are nevoie de stabilitate si mai e un an de zile, o sa rezistam", a mai afirmat premierul.

Reactia premierului vine dupa ce presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a afirmat ca ar fi firesc ca majoritatea parlamentara sa initieze o noua procedura de suspendare a sefului statului, pe motiv ca acesta a incalcat Constitutia.

Prezent la acelasi eveniment, vicepremierul Liviu Dragnea a spus ca nu a auzit declaratia facuta de Dan Voiculescu si ca nu o sustine. Liviu Dragnea a adaugat ca va spune mai multe duminica seara pe marginea unor declaratii ale sefului statului.

Intrebat dupa receptia oferita de ambasadorul german la Bucuresti, cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Federale Germania, daca a discutat cu liderul PNL Crin Antonescu despre suspendarea presedintelui Traian Basescu, Victor Ponta a afirmat ca nu a apucat sa poarte aceasta discutie cu parteneriul de alianta.

Premierul a aratat ca nu asteapta gesturi de impacare din partea presedintelui, afirmand ca "eu nu m-am certat cu presedintele, dansul se cearta cu mine. Sa fie sanatos, cred ca n-are alta treaba, eu am multe alte treburi.

Ponta a reiterat ca toata lumea, inclusiv procurorul Lucian Papici, stia ca mandatul acestuia in functia de sef al Sectiei I a DNA urma sa expire la finalul lunii septembrie. "Eu intreb in ca o data. O problema de principiu, cei carora le expira mandatele trebuie sa ramana neaparat in functie? Ma refer la Traian basescu de exemplu. A plecat dl Morar, nu s-a intamplat nimic rau cu DNA, eu cred ca functioneaza mult mai bine decat inainte."