Premierul Victor Ponta a declarat ca a "vorbit in scris" de doua ori cu procurorul DNA, Lucian Papici, solicitandu-i sa fie audiat, in calitate de premier si sef al USL, ca martor in dosarul fraudelor la referendum, insa Papici i-a transmis tot de doua ori ca nu il intereseaza probele, informeaza Mediafax.

"In calitatea mea de prim-ministru si de sef al USL, in perioada in care domnul Morar si domnul Papici spun ca s-a fraudat referendumul, deci nu in calitatea mea de jurnalist sau de editorialist, ci de prim-ministru si de sef al USL, am cerut de doua ori: 'domnule Papici, nu vreti sa ma audiati si pe mine, poate sunt si eu infractor, poate am furat ceva voturi, nu vreti sa va spun eu? Nu, nu vreau'. De doua ori mi-a zis ca pe el nu-l intereseaza probele", a afirmat premierul Ponta.

Intrebat cand a vorbit cu procurorul Papici, Ponta a precizat ca "a vorbit in scris".

"Cu procurorul nu vorbesc niciodata, in scris am vorbit. In scris, am raspunsul domniei sale, ca nu vrea sa ne audieze pe cei care stiu despre referendum", a precizat premierul.

El a aratat ca a facut aceste solicitari in calitate de prim-ministru si sef al USL, participant activ la organizarea referendumului.

Potrivit lui Ponta, Papici a refuzat si audierea liderului PNL, Crin Antonescu, co-presedinte al USL.

Ponta a adaugat in acest context ca acuzatia din dosarul fraudei la referendum, in care a fost anchetat vicepremierul Liviu Dragnea, este "o prostie" de vreme ce Dragnea nu a candidat la nicio functie in cadrul acestui scrutin pentru a putea fi acuzat ca a beneficiat de rezultatul votului.

Seful Sectiei I din DNA, Lucian Papici, a carui delegare pe functie a fost reinnoita acum o saptamana, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Nitu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, delegarea pe functie a lui Papici a fost reinnoita de procurorul general, Tiberiu Nitu, in urma cu sapte zile.

Miercuri, la ora 17.09, Nitu a informat Directia Nationala Anticoruptie (DNA), printr-un fax, ca delegarea lui Papici ca sef al Sectiei I din DNA inceteaza cu 2 octombrie, data incepand cu care functia este ocupata de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioada de sase luni.

Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmarirea penala in dosarul referendumului in care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Succesoarea acestuia, Iuliana Bendeac este procurorul care, alaturi de procurorul sef seviciu Gheorghe Popovici, i-a deferit justitiei pe Dan Voiculescu si pe fiica acestuia Camelia, in dosarul in care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de santajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.