Senatorii din Comisia juridica au dat marti aviz negativ, desi votul a fost 5 la 5, in cazul solicitarii Parchetului de incepere a urmaririi penale pentru Varujan Vosganian, urmand ca plenul Senatului sa decida, a declarat Catalin Boboc (PNL), membru al acestui for, citat de Agerepres.

"Astazi, Comisia juridica a avut de dat un aviz pentru solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la solicitarea inceperii urmaririi penale pentru senatorul Varujan Vosganian. Comisia a dat un aviz negativ pentru ca rezultatul votului este 5 la 5. Plenul Senatului va decide", a spus Boboc.

Pe 3 septembrie, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Senatului si Presedintiei declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, respectiv fata de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Faptele retinute in sarcina celor doi au fost savarsite in perioada in care aveau calitatea de ministru al Economiei si formeaza obiectul unui dosar al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Vosganian si Videanu sunt acuzati de subminarea economiei nationale pentru favorizarea firmei Interagro a omului de afaceri Ioan Niculae.