Liderul liberal Crin Antonescu a declarat duminica, la Pitesti, ca PNL nu poate fi "dat afara" de la guvernare si nici nu intentioneaza sa paraseasca din proprie initiativa guvernul, transmite Agerpres.

"Nu se poate pune problema ca liberalii sa fie dati afara de la guvernare, pentru ca dai afara pe cineva pe care l-ai angajat, iar PNL a fost angajat la guvernare, impreuna cu PSD, de cetatenii romani. Acest lucru ar trebui sa le fie foarte clar tuturor, sunt convins ca le este clar partenerilor nostri, nu am nicio indoiala ca-i este clar primului-ministru, care niciodata nu a invocat o astfel de situatie. (...) PNL, pe de alta parte, nu se gandeste sa iasa de la guvernare, pentru ca PNL nu a dezertat niciodata dintr-o intelegere politica si nu a dezertat niciodata dintr-un contract pe care l-a incheiat cu cetatenii Romaniei", a spus Crin Antonescu in discursul sustinut la Conferinta Teritoriala a PNL Arges.

In opinia sa, USL este in continuare "un lucru extrem de necesar pentru Romania", iar o eventuala plecare de la guvernare s-ar putea produce doar daca nu vor fi respectate angajamentele luate fata de cetateni.

'"Noi, impreuna cu PSD, am castigat dreptul de a guverna aceasta tara impreuna de la cetateni. Iar daca, din nenorocire, aceasta intelegere nu ar putea fi respectata, daca noi am esua in angajamentele noastre fata de cetateni, asta inseamna ca nu ar mai exista acest guvern", a afirmat presedintele PNL.

  •  Crin Antonescu: Este ridicol ca presedintele unei tari sa duca grija unui partid

Cu ocazia conferintei de la Pitesti, liderul liberal a comentat si declaratiile facute duminica dimineata de presedintele Traian Basescu, la Pro TV, catalogand drept "ridicola" o afirmatie a sefului statului referitoare la faptul ca PSD va avea propriul candidat la viitoarele alegeri prezidentiale pe motiv ca ar fi "anormal si nedemocratic" ca cel mai mare partid din Romania sa nu aiba un candidat.

"Este ridicol ca presedintele unei tari (...) sa duca grija unui partid, ca are sau nu candidat, nemaivorbind de faptul ca stim sentimentele, istoriile, dosarele dintre domnul Basescu si PSD', a declarat Crin Antonescu"

Liderul liberalilor a adaugat ca, in opinia sa, afirmatiile presedintelui Basescu fac parte dintr-o campanie mai ampla dusa de adversarii USL, pentru a crea artificial conflicte in interiorul uniunii.

"Acesta este laitmotivul din data de 10 decembrie 2012 al unei intregi propagande. Noi, in USL, avem obligatia sa facem lucruri (...) pe guvernare, pe administratie, avem puterea, avem raspundere, avem obligatii. Dansii ce sa faca? Asta au de facut, poarta ba grija PNL-ului, ca, vezi doamne, a fost inghitit de PSD, ca nu mai e asa de dreapta, ba au alta grija, a PSD-ului, de la o vreme. Cum se poate ca un partid atat de mare si frumos sa nu aiba el candidat la presedintie? Ridicol, deci declaratiile de genul asta chiar sunt ridicole. Ca vin de la Basescu sau vin de la Geoana, cam acelasi lucru", a afirmat Crin Antonescu.

Antonescu sustinuse anterior, in fata candidatilor la Conferinta Teritoriala a PNL Arges, ca problema candidatului USL la viitoarele alegeri prezidentiale este un subiect fals.

"Exista niste decizii, exista un acord politic, exista niste hotarari ale congreselor partidelor care compun USL si, cata vreme acestea nu se schimba, noi ar trebui sa refuzam acest subiect de discutie", a spus liderul liberalilor.

Crin Antonescu a participat duminica, la Pitesti, la Conferinta Teritoriala a PNL Arges, in cadrul careia au fost alese structurile de conducere ale organizatiei judetene.