​​Vicepresedintele PDL, Alin Tise a declarat, vineri, pentru Hotnews.ro ca PDL nu sustine proiectul initiat de liberali privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

"PDL a promovat si sustinut in 2011 alegerea primarilor si a presedintilor de Consilii Judetene prin vot uninominal, intr-un singur tur de scrutin, legea care este in vigoare si, nu consideram necesara schimbarea acesteia. Nu am vazut proiectul de lege depus de liberali, dar precizez ca PDL este consecvent cu legea pe care a promovat-o in 2011", a declarat Tise.

Vicepresedintele PDL pe probleme de administratie a precizat ca nu au existat discutii in partid pe acest proiect de lege insa considera ca actualul sistem este unul foarte bun pentru Romania."Este firesc ca si presedintii de Consilii Judetene sa fie alesi uninominal asa cum sunt alesi si primarii. Schimbarea din nou a legii nu este benefica pentru Romania", a mai spus Tise.

PNL a depus la Senat un proiect de lege care prevede alegerea primarilor uninominal, in doua tururi de scrutin, iar presedintii Consiliilor Judetene sa fie numiti prin votul consilierilor judeteni. Initiativa a generat insa un protest ferm al partenerilor de guvernare, vicepremierul Liviu Dragnea cerand o sedinta de urgenta a USL pentru a clarifica situatia.