Fostul premier Adrian Nastase a declarat, miercuri, ca USL parcurge perioada "casatoriei din interes", lucru firesc, in opinia sa, avand in vedere faptul ca formatiunile care alcatuiesc Uniunea sunt partide cu ideologii si interese diferite, scrie Agerpres.

"A fost o perioada fireasca de casatorie, sa spunem din dragoste. Acum este o casatorie din interes, o casatorie bazata pe interese, cum este si firesc in politica. Ea a avut o dimensiune, sa spunem, cu componenta personala mai accentuata intr-o relatie directa, dar este firesc, interesele sunt divergente. E vorba de partide cu ideologii diferite, cu interese diferite din punctul de vedere al calendarului politic", a afirmat Nastase, la o dezbatere organizata de Fundatia Europeana Titulescu, unde a fost intrebat de jurnalisti daca protocolul USL ar putea fi rupt in viitorul apropiat.

Adrian Nastase s-a referit si la schimburile de replici recente dintre liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, fara sa comenteze punctual.

"Formate de genul acesta nu au ce sa caute in discutia publica in general si in niciun caz nu trebuie folosite in relatiile intre lideri din coalitie", a mai spus Adrian Nastase.