Directorul SIE, Teodor Melescanu a declarat, marti, ca Serviciul pe care il conduce a trimis, inca din 2002, zeci de informari despre Rosia Montana, catre premier, ministerele economice si Administratia Prezidentiala. "Informarile au avut legatura cu bonitatea firmei, interesele firmei si alte elemente necesare. Sunt informari ostile, dar si unele favorabile. Toate sunt clasificate, deci nu va pot spune nimic", a declarat Teodor Melescanu.

UPDATE Teodor Melescanu : Noi am prezentat ceea ce am facut, precizand foarte clar ca actionam, fie la cerere directa, fie in cazul in care este prevazut in programul national de informatii, culegerea de date despre o tema sau alta. Am informat ca am prezentat cateva zeci de informari in perioada 2002-2013 pe tema Gold Corporation, a exploatarii de la Rosia Montana, fie ca informatii distincte, fie ca parti ale unor informari referitoare la resursele minerale ale Romaniei'(...)

Din pacate, pe temele de fond care va intereseaza pe dumneavoastra, fiind vorba de informatii clasificate, prea multe lucruri nu putem sa spunem. Noi am incercat sa le structuram, insa, pe cererile comisiei, ce guverne, ce entitati, ce mijloace de presa au fost implicate, din strainatate, in acest proiect, fie in favoarea proiectului, fie impotriva proiectului si am incercat sa prezentam o imagine cat mai completa", a declarat directorul SIE, la finalul audierilor din comisia parlamentara.

Inainte de intrarea la audieri, Teodor Melescanu a declarat ca SIE a transmis in perioada 2002-2013 zeci de informari beneficiarilor de drept - "presedintele, primul-ministru si ministrii Economiei" - privitoare la subiectul Rosia Montana.

Si membrii Comisiei pentru Rosia Montana au anuntat ca vor sa-i audieze pe sefii SRI si SIE saptamana viitoare.