Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat sambata ca tinta PNL la alegerile europarlamentare de anul viitor este de a obtine 25% la nivel national, iar daca reuseste acest lucru, Crin Antonescu va fi presedintele Romaniei chiar daca va avea contracandidat din USL, transmite Agerpres.

"PNL si-a propus 25% pentru alegerile europarlamentare la nivel national si va garantez ca, daca PNL obtine 25% la nivel national la europarlamentare in 2014, in decembrie il vom avea presedinte al Romaniei pe Crin Antonescu, indiferent ca vom avea contracandidat din USL, indiferent ce se va intampla. PNL avand o cota electorala de 25% va garantez ca presedintele PNL va fi si presedintele Romaniei, si pentru asta merita sa luptam fiecare dintre noi pana la ultima picatura, pentru ca este prima data in istoria acestui partid cand cu adevarat putem sa fim importanti si cei mai importanti in viata politica romaneasca", a spus Hellvig la conferinta de alegeri a conducerii PNL Satu Mare.

El le-a spus liberalilor ca testul de la europarlamentare este unul extrem de important. "Avem alegeri europarlamentare, este un test extrem de important pentru PNL. Va atrag atentia in calitate de secretar general ca aceste alegeri sunt definitorii pentru pasul nostru urmator, pentru alegerile prezidentiale in 2014", a mai spus Hellvig.

Secretarul general al PNL a transmis si mesajul presedintelui liberalilor, Crin Antonescu: "Nu abandonati, stati uniti, PNL va duce presedintele Romaniei in 2014 si va garantez ca in 2016 avem prim-ministru".