Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat vineri ca nu are nimic impotriva ca parlamentarii PNL membrii in Comisia pentru proiectul Rosia Montana sa se deplaseze in aceasta localitate, pentru a sta de vorba cu oamenii de acolo, dupa ce in urma cu o saptamana afirmase ca respectiva Comisie va avea "resedinta la Bucuresti" si ca "nu se face comisia la intrarea in galerie".

El a fost intrebat, la Palatul Parlamentului, inainte de o reuniune a conducerii PNL, cum comenteaza informatia ca membrii Comisiei se vor deplasa la Rosia Montana, pentru a evalua situatia la fata locului.

"Faptul ca (PNL) va vota impotriva nu inseamna ca oamenii din Comisie nu se pot duce la Rosia Montana pentru a discuta cu oamenii. Decizia comisiei e decizia comisiei, nu luam noi la PNL o decizie. Nu avem in privinta asta ceva de impus", a spus el.

La inceputul acestei saptamani, cand disputele cu Victor Ponta nu se stinsesera inca, presedintele PNL precizase ca premierul Victor Ponta nu poate trimite nicio comisie parlamentara la Rosia Montana, asa cum le promisese minerilor care se blocasera in mina.

"Eu nu fac abstractie de aceea ca faci declaratii in care esti mai putin atent la nuante. A spus trimit comisia aici. Nu are cum s-o trimita comisia, poate sa trimita o delegatie de la guvern", raspunsese atunci Crin Antonescu.

Antonescu, despre buchetul de flori trimis de Basescu lui Ponta: Frumos, probabil ca sa se impace

Solicitat sa comenteze faptul ca Traian Basescu i-a trimis lui Ponta crini de ziua acestuia, Antonescu a raspuns: "Frumos. Probabil ca sa-i intre in voie, ca sa se impace si cu domnul Basescu", potrivit agentiei Mediafax.

Antonescu a spus ca el nu-i va trimite flori lui Ponta. "Nu (trimit, n.r.). Am sunat, am vorbit. Eu ce as putea sa-i trimit? 41 de ce?", a spus Antonescu, razand, el precizand ca l-a sunat pe premierul Ponta si i-a transmis "La multi ani!".

Liderul PNL a evitat sa precizeze ce cadou ii va face, sambata, de ziua sa, premierul, aratand ca aceste lucruri reprezinta "chestiuni intime, private".

Intrebat daca sambata se asteapta sa primeasca, prin contrast, trandafiri rosii, Antonescu a spus: "Nu ma astept, nu ma tem de nimic, nu sper nimic. Sunt liber. Kazantzakis!".

Antonescu: Discutia cu Ponta nu a vizat si alegerile prezidentiale

"Dupa cum am vazut declaratiile, mergem inainte (...) Nu am cerut garantii, asta e obsesia dvs, nu a mea. Eu imi vad de treaba mea", a afirmat Crin Antonescu, intrebat de ziaristi daca a discutat despre alegerile prezidentiale din 2014 cu Victor Ponta.

Liderul PNL a precizat ca alegerile prezidentiale nu reprezinta o tema pentru el, in conditiile in care "este o tema pentru 2014, acum suntem in 2013".

Am discutat "cu totul altceva decat colportati dvs, ca vor fi saltati trei ministri si asa mai departe", a mai spus Antonescu, discutand cu ziaristii.