Guvernul a transmis o fotografie cu premierul Victor Ponta, aflat in vizita oficiala in Turcia, plecand de la intalnirea cu omologul sau Recep Tayyip Erdogan. In celelalte fotografii se poate vedea tortul oferit de gazdele turce in onoarea lui Victor Ponta, care a implinit 41 de ani.

Ponta s-a aflat joi la Ankara si a sustinut o conferinta de presa comuna cu Erdogan.

Premierul Turciei a apreciat ca valoarea schimburilor comerciale dintre Romania si Turcia va atinge in curand 10 miliarde de dolari, data fiind flexibilizarea regimului de vize pentru oamenii de afaceri turci.

Victor Ponta taie tortul in fata lui Erdogan

FOTOGALERIE Victor Ponta si Recep Tayip Erdogan

In prezenta celor doi premieri s-au semnat mai multe documente, printre care si unul privind schimbul de Note verbale pentru intrarea in vigoare a facilitatilor de viza acordate oamenilor de afaceri turci.

De asemenea, au fost semnate documente, precum: Memorandum de intelegere intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale al Romaniei si Ministerul Alimentatiei, Agriculturii si Zootehniei al Republicii Turcia; Declaratia comuna intre Departamentul de energie din cadrul Ministerului Economiei al Romaniei si Ministerul Energiei si Resurselor Naturale al Republicii Turcia privind cooperarea in domeniul energiei; Protocolul celei de-a XXVI-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de Cooperare Economica intre Romania si Turcia; Acord interguvernamental privind functionarea si activitatile centrelor culturale; Protocol intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Turcia privind interzicerea si prevenirea importului, exportului, tranzitului si transferului ilicit de proprietate a bunurilor culturale.