Crin Antonescu a confirmat miercuri inchiderea disputelor cu premierul Victor Ponta pe tema proiectului exploatarii miniere de la Rosia Montana, exprimandu-si totodata regretul ca acest lucru s-a facut in "public".

Presedintele Senatului a fost intrebat de ziaristi, in Elvetia, unde efectueaza o vizita oficiala, daca "s-au rezolvat oarecum situatiile si asa-zisul conflict care a fost reflectat in ultimele zile in presa intre dumneavoastra si domnul Ponta", potrivit transcriptului discutiei cu presa publicat pe site-ul oficial al PNL.

"Et voila! - cum ar spune aici francofonii din Elvetia. Da, sigur ca da. Au fost niste lucruri care pana la urma au trebuit sa fie reglate, din pacate, public. Eu cred si am spus si in momentele mai incordate ca avem niste angajamente atat de serioase, nu atat intre noi, cat in fata cetatenilor, incat nu ne putem juca cu ele", a raspuns liderul PNL.

Dupa care a adaugat: "Daca sunt neclaritati, dupa cum vedeti, le putem clarifica si mergem mai departe".

Pe de alta parte, Crin Antonescu a notat ca majoritatea din Parlamentului Romaniei este privita ca un atu in strainatate:

"E foarte interesant ca aceasta majoritate, pe care, iata, si aici si oriunde mergem in lume, noi o invocam ca un atu pentru Romania si ea este privita ca un atu pentru Romania, ca atunci cand discuti cu Guvernul, cu Parlamentul unei tari unde exista o majoritate de 70 la suta, ai garantia soliditatii, stabilitatii si predictibilitatii si ca aceasta majoritate sa fie pastrata trebuie sa lucreze in folosul cetatenilor", potrivit sursei citate.

Premierul Victor Ponta afirmase marti ca s-a impacat cu presedintele PNL, Crin Antonescu, dupa schimburile acide de replici din ultimele zile generate de proiectul privind exploatarea miniera de la Rosia Montana.

"Ne-am impacat. Am vorbit cu dansul, a trebuit sa plece in Elvetia. Ati vazut foarte clar, azi in parlament majoritatea USL functioneaza ca si pana acum, foarte bine", a spus Ponta, intrebat de ziaristi care mai sunt relatiile cu Antonescu.