Elena Udrea i-a nominalizat pe Emil Boc si Mihai Razvan Ungureanu drept posibili candidatui ai dreptei la alegerile prezidentiale din 2014 si nu a exclus o posibila candidatura a sa la presedintie. Udrea a atacat-o pe Monica Macovei, catalogind drept "ipocrita" cererea acesteia ca Ion Oltean sa demisioneze din conducerea PDL, si i-a recomandat sa candideze ca independenta la europarlamentare.

"Din punctul meu de vedere Emil Boc are cele mai mari sanse, dar un factor important este sa vrea candidatul acest lucru", a spus Udrea despre posibilul candidat al dreptei la prezidentialele din 2014.

Legat de cererea Monicai Macovei ca Oltean sa demisioneze din functia de vicepresedinte, Udrea a spus: "Mi se pare ipocrita solicitarea doamnei Macovei cu privire la domnul Oltean, insa nu a facut o astfel de solicitare pentru domnul Videanu. Era mai bine daca doamna Macovei facea aceste solicitari si comentarii in interiorul partidului".

"Daca doamna Macovei va dori sa candideze, eu cred ca va putea sa faca un exercitiu, sa incerce sa candideze independent la europarlamentare. Daca vrei sa iei 50% plus unu in decembrie, cred ca poti sa iei 3% in iunie. Poate fi vorba si de doamna Macovei, dar la dansa este mai simplu pentru ca are aceasta oportunitate, sa incerce sa ia voturile inca din iunie", a mai spus Udrea, vorbind despre posibilitatea candidaturii Monicai Macovei.

Intrebata daca ea vrea sa candideze, Udrea nu a respins ideea: "Orice politician care vrea sa faca cariera se gandeste sa candideze la un moment dat la presedintie ca fiind cel mai inalt obiectiv la care poti tinti. Daca mai si castigi, cu atat mai bine. Da, intr-o zi, in cariera, ma gandesc ca voi candida la presedintie".