Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu publicat marti de Agerpres, ca un esec al proiectului Rosia Montana nu ar reprezenta "o mare problema pentru Romania", insa trebuie explicat foarte clar motivul pentru care acesta nu ar fi demarat pentru a evita sa se creeze "impresia ca, de fapt, in Romania nu se face niciun proiect si ramanem in batalii politice".

Intrebat daca subiectul exploatarii de la Rosia Montana afecteaza dezbaterile din USL pe alte chestiuni, Ponta a aratat ca pe tema bugetului si a tuturor celorlalte decizii guvernamentale, USL a functionat bine si ca nu vede nici in continuare ceva care sa puna in pericol functionarea Guvernului si a coalitiei care il sustine in Parlament.

"Proiectul cu Rosia Montana, in care, sigur, avem opinii diferite si care a suscitat pe buna dreptate interesul media in ultimul timp, are o alta semnificatie si o spun, nu ma feresc sa o spun, daca nu facem proiectul Rosia Montana nu e o mare problema pentru Romania, nu o sa cada Romania din asta, dar, daca nu explicam foarte clar de ce nu il facem si daca cream impresia ca, de fapt, in Romania nu se face niciun proiect si ramanem in batalii politice. Pana la urma, nimeni nu a explicat, nici domnul Basescu, nici domnul Antonescu de ce sunt contra, au explicat ca sunt contra mea, dar nu au explicat de ce sunt contra proiectului. Cei care investesc bani in Romania si cei care dezvolta proiecte in Romania sunt mai putin interesati de parerea lui Basescu, Antonescu sau Ponta. Vor sa stie daca Romania este o tara predictibila pentru proiecte importante sau daca de fiecare data ramanem in batalia politica", a declarat seful Guvernului pentru Agerpres.

Ponta a mai aratat ca isi doreste foarte mult "nu ca acest proiect neaparat sa se faca, dar sa stabilim un mod in care Romania se prezinta si cand decide, ce va spuneam mai devreme, cand decide ca acestea sunt cele zece proiecte mari pe care le face, sa nu le schimbam de fiecare data doar din cauza bataliilor politice. Eu vreau sa facem acest salt calitativ de la batalia sterila intre oameni politici la proiecte nationale care se si implementeaza, de la vorbe multe si scandal, la fapte."