Presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, a intrerupt discursul pe care premierul Victor Ponta l-a sustinut luni la Palatul Parlamentului, pentru a prezenta noul acord cu FMI, si i-a pus pe pupitrul o punguta cu bani, o aluzie la tradarea lui Iisus de catre Iuda, pentru a protesta fata de proiectul minier de la Rosia Montana.

Mihail Neamtu, fluturand un tricolor, a striga "Ponta Tradatorul, salvati tricolorul" si a parasit sala de plen inainte de a fi evacuat, asa cum se cerea de la tribuna Parlamentului.

Mihail Nemtu l-a acuzat ulterior, pe holurile Palatului Parlamentului, pe premierul Victor Ponta ca "vrea sa vanda Romania".

"Sova si Ponta s-au comportat ca niste agenti ai acestei companii private (Gabriel Resources - n.red.). (...) Cel mai important este ca romanii s-au trezit, nu mai pot fi batjocoriti", a mai spus Mihail Neamtu.

In replica, Victor Ponta a cerut sa-i returnati banii lui Mihail Neamtu: "Eu totusi va rog sa returnati banii dlui Neamtu, poate are nevoie pentru constituirea noului partid. Domnia sa a spus ca din lipsa de bani nu a fost ales in partid, si nu din lipsa de voturi, si nu as vrea sa fie lipsit de resursele necesare."