Senatorul PSD de Oradea Florian Bodog scrie, pe blogul sau, referitor la proiectul de lege privind Rosia Montana, ca apreciaza "gestul Guvernului de a trimite acest proiect de lege, spre dezbatere, in Parlament, ca singura modalitate de a angaja o consultare mai larga cu toti cei interesati de subiect si sunt deschis tuturor initiativelor de dialog constructiv", insa adauga ca "eu cred ca, in forma actuala, proiectul de lege propus nu poate fi votat. Este, in mod evident, un proiect care trebuie sa sufere multe modificari si imbunatatiri. Si acesta trebuie sa fie rolul dezbaterilor din Parlament. Cel putin in forma actuala, eu nu voi vota acest proiect de lege."

In opinia parlamentarului social-democrat, fondurile europene sunt solutia cea mai la indemana pentru Romania in general si pentru zonele considerate mono-industriale, printre care se numara si Rosia Montana: "In opinia mea, o posibila reteta a dezvoltarii cu succes a unei zone este tocmai diversificarea. Nu se poate ca o comunitate intreaga sa depinda de un singur domeniu, fara a avea in vedere, pe termen mediu si lung, alternative pentru ca, in caz de orice, traiul acelor oameni si al copiilor lor sa ramana, in continuare, sustenabil! Si as dori sa mai transmit un gand legat de o idee discutata recent cu colegii din conducerea PSD Bihor: ne dorim minerit, ne dorin locuri de munca, ne dorim un viitor mai bun pentru toti romani si o tara cat mai curata si ferita de poluare! Dar as vrea ca, la nivel de Guvern, in primul rand, precum si la nivelul firmelor mai mici sau mai mari, sa nu uitam ca una dintre adevaratele care ne stau la indemana (cu putin efort, reducand birocratia) sunt zecile de miliarde pe care Uniunea Europeana nu ni le da, ci ni le pune la dispozitie, pentru a implementa proiecte in masura sa creeze dezvoltare, locuri de munca, bunastare si, pana la urma, o viata mai buna pentru romani!"

"Inteleg ca este frustrant sa traiesti deasupra unei comori, dar in acelasi timp sa iti vezi familia ca sufera, sa vezi cum copii tai nu au un viitor... De aceea, in urma discutiilor avute in ultimele saptamani cu numerosi cetateni sau reprezentanti ai societatii civile, una dintre initiativele imediate la care voi lucra este aceea de a legifera in domeniul procedurilor de clasificare a unei zone ca fiind monoindustriala. Si nu este vorba doar despre Rosia Montana", mai scrie senatorul PSD pe blog.