Premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu pune "bete in roate" proiectului privind Rosia Montana si a afirmat, raspunzand unei intrebari privind afirmatia lui Basescu legata de neconstiutionalitatea legii privind Rosia Montana, ca si presedintele a promulgat legi privind companii, precum Rompetrol sau Petrom.

Presedintele a reiterat luni dimineata faptul ca Legea privind Rosia Montana va fi declarata neconstitutionala. El a afirmat acest lucru duminica, explicand ca nu este legal sa stabilesti prin lege o firma care face exploatare. "Va fi respinsa cu siguranta de Curtea Constitutionala. Este doar un joc politic", a afirmat el.

In replica, premierul Victor Ponta a declarat luni jurnalistilor: "Domnia sa cu manuta domniei sale a promulgat legi privind Petromul, Rompetrol. Curtea Constitutionala in cazul Rompetrol a decis ca este constitutional".

Ponta a mai spus ca presedintele pune "bete in roate" proiectului si ca ar trebui ca acest mod de a face politica sa inceteze.