In PSD Caras-Severin exista mai multe nemultumiri legate de colaborarea cu PNL, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Resita, vicepresedintele filialei, ministrul Constantin Nita, citat de Agerpres.

"Din pacate, in Caras-Severin, PNL nu-si respecta obligatiile si promisiunile stabilite prin protocolul de colaborare al USL. Este un lucru regretabil, pentru ca, in majoritatea judetelor din Romania, este respectat. Nu intelegem de ce, presedintele Consiliului Judetean si presedintele PNL Caras-Severin procedeaza in acest mod. Amandoi, conform protocolului, au obligatia sa-l respecte. Acesti domni nu au nimic de-a face cu USL. Mai bine s-ar intoarce la PDL. Am datoria sa informez Biroul Permanent National de acest lucru", a afirmat Constantin Nita.

La randul sau, presedintele PSD Caras-Severin, deputatul Ion Mocioalca, a aratat cateva din motivele de nemultumire ale social-democratilor.

"PSD nu e de acord cu readucerea domnului Doru Cozma in fruntea Finantelor Publice din Caras-Severin, pentru ca are doua dosare penale, ceea ce, e drept, nu inseamna ca este si vinovat. Apoi, a fost un audit, la Finantele Publice, care a mai gasit o paguba de peste 100 mii euro, din niste relatii cu anumite firme de telefonie mobila, ceea ce inseamna, poate, inca un dosar penal. Si nu mi se pare corect ca persoane extrem de controversate sa conduca Finantele Publice", a precizat deputatul PSD, Ion Mocioalca.

O alta nemultumire pe care social-democratii au ridicat-o in fata vicepresedintelui PSD, Constantin Nita, o reprezinta faptul ca niciunul dintre cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Caras-Severin nu fac parte din aceasta formatiune politica, ci vin din randurile liberalilor.

Daca presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, nu a vrut sa comenteze acuzele aduse, liderul liberalilor caraseni, Marcel Vela, a facut unele precizari.

"Nu raspund la provocari, dar sunt nevoit sa-i aduc aminte domnului Nita ca, daca 'cei doi' pe care-i ataca acum nu luau o decizie politica importanta in anul 2012, realizand o alta majoritate parlamentara, ce a demis Guvernul Ungureanu, astazi domnia-sa nu facea conferinte de presa in calitate de ministru al Energiei", a afirmat presedintele PNL Caras-Severin.