Liderii PSD din Arges continua presiunile publice la adresa lui Victor Ponta pe tema regionalizarii. Dupa ce presedintele CJ Arges a cerut premierului impartirea regiuni Muntenia Sud in doua regiuni mai mici, deputatul PSD de Arges, Radu Vasilica ameninta cu sustinerea unei motiuni de cenzura impotriva propriului Guvern, potrivit site-uluiziaruldearges.ro. Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro ca premierul Victor Ponta isi mentine sustinerea pentru cele 10 regiuni anuntate si nu este dispus sa cedeze in fata presiunilor facute de baronii de la Arges.

Radu VasilicaFoto: Camera Deputatilor

"In prima sedinta a conducerii PSD se va discuta din nou regionalizarea, insa nu vor fi facute modificari. Nici Ponta si nici Dragnea nu vor sa mai cedeze in fata liderilor locali. Nicolescu si Bunea Stancu au fost informati de catre premier in sedinta de la Mamaia ca nu se mai fac concesii", au explicat sursele citate.

Potrivit presei locale, parlamentarii PSD de Arges au anuntat ca nu vor vota o lege a regionalizarii in conditiile in care Argesul ar fi inglobat intr-o regiune fara a detine capitala acesteia.

"Nu am vrea sa fim pusi in situatia de a sustine o motiune impotriva Guvernului! Dar daca se ajunge ca Argesul sa nu fie luat in seama la regionalizare, ne vom consulta aici in judet si vom vedea ce avem de facut. Eu, unul, nu vreau sa raman in istorie ca un parlamentar fara curaj atunci cand se va pune problema regionalizarii. Argesul merita sa fie tratat in functie de forta sa economica, de traditie, de istorie, dar si de rezultatele obtinute de-a lungul timpului in alegeri de catre PSD. Sa nu se uite ca Argesul a fost mereu dominat de PSD din punct de vedere politic", a declarat deputatul Radu Vasilica, vicepresedinte al PSD Arges, potrivit ziaruldearges.ro.

Deputatul PSD sustine ca parlamentarii de Arges au semnat un memorandum de sustinere a Argesului pentru a deveni capitala unei regiuni si ii cer o intalnire cu premierul Victor Ponta si vicepremierului Liviu Dragnea.

"Vom merge toti 17 la domnii Ponta si Dragnea sa sustinem ideea ca regiunea Sud Muntenia sa fie impartita in doua, pentru ca exista precedentele Dobogea, Sibiu si Brasov. Vrem sa prezentam argumentele clare care duc catre concluzia ca aceasta este solutia cea mai buna. De asemenea, vrem ca domnii Ponta si Dragnea sa vina in Arges, caci si primarii nostri vor sa stea de vorba cu ei si sa explice ca Argesul nu a fost niciodata vasalul Prahovei", a precizat Radu Vasilica.

Anuntul facut de deputatul PSD este facut in contextul in care, in ultimele zile presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu si primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc au cerut public impartirea actualei regiuni Muntenia Sud in doua regiuni mai mici. Totodata, propunerea vine pe fondul infringererii Argesului in lupta cu Prahova pentru conducerea actualei regiuni.

La sedinta PSD de la Mamaia, Victor Ponta a anuntat ca impartirea Romaniei se va face in 10 regiuni fata de opt cate erau prevazute initial in proiectul lui Dragnea. Ponta a facut doua concesii fata de propunerea initiala, de pastrare a actualelor 8 regiuni: a acceptat regiunea Dobrogea (multumindu-i astfel pe puternicii lideri PSD de Constanta, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu) si regiunea Sibiu (impacind orgoliile din Sibiu si Brasov).