Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat pentru Infobraila ca i-a solicitat primului-ministru Victor Ponta infiintarea unei a 11-a regiuni, Dunarea de Jos, care sa cuprinda judetele Braila si Galati. Solicitarea lui Stancu vine dupa ce premierul Ponta a anuntat ca PSD sustine regionalizarea cu 10 regiuni, varianta in care Braila ar pierde orice sansa sa fie capitala in fata Vrancei si Galatiului.

"In cadru politic, la sedinta de vineri, am anuntat ca dupa modelul Dobrogei, Braila doreste cu Galati sa faca regiunea Dunarii de Jos. Cele doua judete se completeaza, unul cu agricultura, altul cu industria, de altfel a mai fost regiune. Acum dorim sa fim numai noi, zona Dunarii de Jos sa formeze a XI-a regiune. Aici avem si Arhiepiscopia Dunarii de Jos. Acest lucru i-am solicitat premierului", a declarat Gh. Bunea Stancu, citat de Infobraila.

Reamintim ca in varianta cu 8 regiuni, Braila ar fi facut parte dintr-o regiune cu capitala probabila la Constanta, in timp ce in varianta cu 10 regiuni Braila e surclasata de Vrancea si Galati.