Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, marti, ca "crede" ca ministrul Economiei, Varujan Vosganian, acuzat de procurorii DIICOT de "complot si subminarea economiei nationale" alaturi de Adriean Videanu, este "nevinovat". In ceea ce priveste suspendarea lui Vosganian din functia de ministru al Economiei, Crin Antonescu spune ca "Este o decizie care nu ma priveste, este o decizie pe care o asuma sau nu o asuma presedintele" (Traian Basescu - n.red.).

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a solicitat luni inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian, si a fostului ministru Adriean Videanu, pentru "complot si subminarea economiei nationale". Procurorii ii acuza pe cei doi ca au favorizat compania Interagro, detinuta de magnatul Ioan Niculae, sa obtina preturile preferentiale de la compania de stat Romgaz, cauzand un prejudiciu de 130 de milioane de euro. Procurorii au disjuns dosarele lui Vosganian si Videanu dintr-un dosar mai vechi, inceput in ianuarie 2012, care-i avea in centru pe Ioan Niculae si angajati ai Ministerului Economiei.

Traian Basescu il poate suspenda din functia de ministru al Economiei pe Varujan Vosganian, in cazul in care Senatul da curs cererii DIICOT de incepere a urmaririi penale, fara sa fie nevoie sa motiveze aceasta decizie, potrivit legii.